RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

FIFA geeft Braziliaans WK 2027-bid hogere score dan Nederlandse

Brazilië lijkt favoriet om in 2027 het WK voetbal voor vrouwen te organiseren in plaats van Nederland, België en Duitsland. Beide overgebleven bids zijn volgens een evaluatiecommissie van de FIFA geschikt om het toernooi te organiseren, maar Brazilië krijgt met 4 van de 5 punten een hogere score dan het bid van onder meer Nederland (3,7). Vooral op het gebied van stadions en juridische kwesties is Brazilië favoriet.

De evaluatiecommissie noemt de korte afstanden tussen speelsteden en de "zeer goede" infrastructuur als voordeel van het Nederlands-Belgisch-Duitse bid. Ook heeft het de steun van de nationale overheden. Maar "de voorgestelde stadions hebben een kleinere capaciteit, wat betekent dat ze een hoge bezettingsgraad moeten hebben om de bezoekersrecords van de editie 2023 van het toernooi te overtreffen", en dat is volgens de FIFA een minpunt.

Verder is de commissie van de wereldvoetbalbond bezorgd over de wijzigingen die de landen hebben aangebracht in de standaard aanmelddocumenten van de FIFA. Dit zou de wereldvoetbalbond met extra kosten kunnen opzadelen. "Maar deze risico's kunnen worden beperkt als de organisatoren en andere belanghebbenden actief meewerken met de FIFA om aan de eisen te voldoen", nuanceert de commissie.

De leden van de FIFA bepalen volgende week vrijdag door middel van stemming wie het WK in 2027 mag organiseren.

Bron: ANP