RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Door de mand songfestivallen

Jacqueline Govaert niet eerste keus voor songfestivalcommentaar: deze presentator werd eerst gevraagd

Jacqueline Govaert Beeld © ANP

Tijdens het Eurovisiesongfestival heeft het publiek traditiegetrouw op veel dingen commentaar. Zelfs op het live-commentaar. Zo hadden veel mensen een mening over Jacqueline Govaert (42), die tijdens de eerste halve finale dinsdagavond voor het eerst aantrad als commentator. Sander Lantinga (47) onthulde woensdagochtend in 'De Coen & Sander Show' op radiozender JOE dat hij eigenlijk gevraagd was om het commentaar te verzorgen, maar verstek moest laten gaan.

"Zal ik eerlijk zijn? Ik ben inderdaad gevraagd, ja"

In De Coen & Sander Show vraagt Coen Swijnenberg woensdagochtend aan Sander of hij gevraagd is om het commentaar te doen. Sander nam in 2021 immers al plaats naast songfestivalgoeroe Cornald Maas toen het songfestival in Rotterdam plaatsvond.

"Zal ik eerlijk zijn? Ik ben inderdaad gevraagd, ja. Of ik wilde aanschuiven wederom, naast Cornald", bekent Sander.

Kijkers
lees ook:
Kijkers sterk verdeeld over commentaar Jacqueline Govaert tijdens halve finale songfestival

Maar waarom is Sander dan niet op het vliegtuig naar het Zweedse Malmö gestapt? "Het is dezelfde week als onze show start bij JOE. En ja, ik hoop dat je me wil vergeven, maar ik vind ons programma dan net iets belangrijker", grapt de radio-dj.

Sander heeft gevraagd of hij het commentaar misschien nog 'op afstand' kon doen. "Maar dat ging allemaal niet. Je moet daar dan echt de hele week zijn. Ik zei: 'Ik vind JOE en De Coen & Sander Show belangrijker'". Daar is Coen erg blij mee: "Gelukkig, lief van je!"

Songfestival-commentator
lees ook:
Songfestival-commentator Jacqueline Govaert heeft 'veel opwindende gevoelens'

Na Sanders afwijzing heeft de AVROTROS dus Jacqueline gevraagd om het commentaar samen met Cornald te verzorgen. Zij zit net als Sander en Cornald in de selectiecommissie van het songfestival. Sommige mensen konden de Krezip-zangeres enorm waarderen, anderen vonden haar 'zuur', of juist 'saai'.

In gesprek met Aran bade vertelt Jacqueline over de negativiteit die ze over zich heen krijgt en hoe ze zich hierop heeft voorbereid. Het interview zie je in de video hieronder:

Jacqueline Govaert over negativiteit commentaardebuut: 'Hoort erbij'

01:12