RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Fluitje van een 50 Cent

50 Cent klaagt ex-vriendin aan om smaad na beschuldiging verkrachting

50 Cent (48) heeft een aanklacht ingediend tegen zijn ex-vriendin om smaad. Dat meldt muziekblad 'Billboard'. Curtis Jackson, zoals de rapper officieel heet, werd eerder door zijn ex op Instagram beschuldigd van verkrachting en mishandeling. De artiest ontkent de aantijgingen.

"Ze weet dat Jackson haar niet verkrachtte of fysiek misbruikte"

De advocaten van 50 Cent noemen de aanklacht van zijn ex Daphne Joy een 'berekende aanval'. Daarnaast vinden ze dat haar beschuldigingen zijn 'persoonlijke en zakelijke reputatie vernietigen, zijn commerciële en zakelijke belangen schaden, zijn voogdijzaak negatief beïnvloeden en hem beletten zijn zoon Sire te zien'. 50 Cent wil de volledige voogdij over de zoon die hij in 2012 met Joy kreeg.

50
lees ook:
50 Cent ontkent dat hij zijn ex heeft verkracht en mishandeld

In de aanklacht die eerder deze week werd ingediend, staat dat de advocaten van 50 Cent vorige maand al een brief naar Joy hadden gestuurd met de eis haar beschuldigingen in te trekken. De vrouw weigerde dit. "Ze weet dat Jackson haar niet verkrachtte of fysiek misbruikte, maar toch publiceerde ze willens en wetens de valse verklaringen aan haar bijna 2 miljoen volgers op Instagram", stellen de advocaten. "Ze publiceerde het lasterlijke bericht en weigert het te verwijderen, uit pure haat en kwade wil jegens Jackson."