Kleine stijging autoverkoop BMW, flink meer elektrisch

Nieuws
Het Duitse autoconcern BMW heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de wereldwijde verkopen licht zien stijgen. Daarbij deden volledig elektrische auto’s het goed. De verkoop van motorfietsen van BMW ging wel omlaag.
anp
woensdag 8 mei 2024 om 08:13
Afbeelding
beeld anp

BMW, dat ook de merken MINI en Rolls-Royce heeft, verscheepte afgelopen kwartaal wereldwijd 594.533 auto’s, een stijging van 1,1 procent vergeleken met een jaar eerder. Het aandeel volledig elektrische auto’s klom naar 13,9 procent, van 11 procent een jaar eerder. Dat kwam door een toename van de verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto’s met bijna 28 procent.

De verkoop van motorfietsen daalde met ruim 3 procent tot 46.434 stuks.

Het concern uit München zag de winst wel flink dalen, vooral door hogere productiekosten. De winst voor belastingen zakte met 19 procent tot bijna 4,2 miljard euro. De omzet ging iets omlaag tot 36,6 miljard euro, door negatieve wisselkoerseffecten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Reddingswerkers zoeken door naar helikopter Iraanse president

Ondanks de eerdere melding dat de neergestorte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi was gevonden, gaat de zoektocht verder.

Afbeelding

Joost Klein bedankt publiek Freshtival voor liefde

Joost Klein heeft zondag in Enschede de bezoekers van het festival Freshtival bedankt voor hun 'liefde'. Hij deed dat ongeveer vijftien minuten nadat hij zijn show op het muziekevenement was begonnen.

Afbeelding

Verongelukte helikopter Iraanse president Raisi is gevonden

De zondag verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi, is gevonden door reddingsteams. Dat meldt de Iraanse staatstelevisie.

Afbeelding

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgt volgens spoorbeheerder ProRail voor een 'onveilige situatie'.

Afbeelding

Afgestudeerden tonen Biden hun onvrede over VS-steun Israël

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag te maken gekregen met zichtbaar protest tijdens een toespraak voor pas afgestudeerden op het Morehouse College.

Afbeelding

Verdachte moordaanslag premier Fico handelde mogelijk niet alleen

Slowaakse functionarissen onderzoeken de mogelijkheid dat de verdachte van de moordaanslag op premier Robert Fico misschien niet een 'eenzame wolf' was, zoals eerder werd aangenomen. Dat vertelde minister van Binnenlandse Zaken Matus Sutaj Estok op een persconferentie.