RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Drie dertigers

Ouders vermoorde surfers: 'Wereld is donkerder geworden'

Een zogenoemde 'paddle-out' van surfers om de overleden broers te herdenken. Beeld © AFP

De ouders van twee vermoorde Australische broers hebben geschokt gereageerd op hun dood. De broers werden samen met een Amerikaanse vriend vermoord tijdens een surftrip in Mexico. "Onze harten zijn gebroken en de wereld is een donkerdere plek voor ons geworden", zeggen de ouders in een reactie.

Het gaat om de Australische broers Callum (33) en Jake Robinson (30) en hun Amerikaanse vriend Jack Carter (30). Hun lichamen werden afgelopen week teruggevonden, na een vermissing van ruim een week. De drie lagen op de bodem van een 15 meter diepe put in een afgelegen gebied. "Ze zijn alle drie met één kogel door hun hoofd geschoten", liet de openbaar aanklager in Mexico weten.

'Leef groter'

De ouders van de Australische broers zeiden in een emotioneel statement dat hun harten gebroken zijn. "Callum was een liefhebbend persoon", zei zijn moeder tegen de Britse omroep BBC. Hij stond bekend als 'de grote koala'. "Zijn broer Jake was een blije, tedere ziel vol compassie."

"Het is tijd om ze thuis te brengen, naar hun familie en vrienden, en naar de oceaangolven in Australië", vervolgde ze. Tot slot riep ze mensen op: "Leef groter en heb meer lief, in hun herinnering."

Moord om autobanden

De openbaar aanklager denkt dat autodieven de banden van de gehuurde pick-up van de broers en Amerikaanse vriend wilden stelen, maar dat de mannen tegenstribbelden.

Australische
Lees ook:
Australische surfers doodgeschoten in Mexico: 'Broers waren helden'

De verdachte moordenaars hebben geprobeerd het bewijs te vernietigen, meldt The Guardian. De tent van de surfers werd afgebrand, de pick-up werd enkele kilometers verder gereden en daarna ook in brand gestoken. De lichamen van de drie mannen werden vervolgens in de vier meter diepe put gedumpt.

De regio waar ze verbleven is ook berucht om drugsgeweld en het is niet uit te sluiten dat de drie om het leven zijn gebracht door een kartel, melden Mexicaanse media. Er geldt een negatief reisadvies voor de regio om 'mogelijke ontvoeringen en criminaliteit'. 

In Mexico zijn drie personen aangehouden naar aanleiding van de gevonden lichamen. De politie sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen volgen.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS