RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Harry in de tent

Pijnlijk: Charles geeft William militaire titel van Harry

Prins William en prins Harry Beeld © ANP

Het is opnieuw pijnlijk duidelijk geworden dat de banden tussen de Britse koning Charles (75) en zijn jongste zoon prins Harry (39) niet bepaald warm zijn. Enkele uren nadat bekend werd dat Charles 'te druk' is om deze woensdag Harry te ontmoeten, deelt Buckingham Palace dat de koning een militaire titel van zijn jongste zoon aan zijn oudste zoon prins William (41) geeft.

Harry is nu nog Colonel-in-Chief van het Army Air Corps, de luchtvaarttak van het Britse leger. Maar op 13 mei wordt die titel van zijn oudere broer William, aldus Buckingham Palace. Wat het ook nog een beetje pijnlijker maakt, is dat Harry momenteel in het Verenigd Koninkrijk is om het 10-jarig bestaan van de Invictus Games te vieren. Daar is de hertog van Sussex initiatiefnemer van.

 

Koning
lees ook:
Koning Charles weer aan het werk, maar 'behandeling gaat door'

Dinsdag kwam via een woordvoerder van Harry al naar buiten dat een ontmoeting met zijn zieke vader niet op de planning staat, ondanks dat Harry dus vanuit de Verenigde Staten is overgevlogen naar zijn thuisland. Kort gezegd is Charles 'te druk' en kan hij geen gaatje maken voor Harry. De woordvoerder van Harry liet weten dat hij zijn vader 'snel hoopt te zien'.

Meer over de situatie tussen Harry en zijn vader zie je in de video hieronder.

De Britse soap gaat door: koning Charles heeft geen tijd voor Harry

03:47