In Nederland zijn boodschappen vaak goedkoper dan in België.
Volledig scherm
PREMIUM
In Nederland zijn boodschappen vaak goedkoper dan in België. © ANP

Boodschappen in Nederland goedkoper dan in België: ‘Supermarkt kan hier niet te duur worden’

Onverwachts, maar wel waar. Boodschappen in Nederland zijn vaak goedkoper dan in België. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek waarbij de Nederlandse en Belgische Albert Heijn zijn vergeleken. Voor alledaagse boodschappen als zuivel, eieren, brood, groente en rijst zijn Nederlanders vaak beter af. Experts verklaren hoe dat zit.

79 reacties

  • Jaap Vooruit

    5 dagen geleden
    Nu laat ik beginnen ik koop geen producten in buitenland. Als men hier producten vergelijkt en steld dat b.v. Belgische beter zijn. Is de vraag: waarin ? Minder zout /suikers of vet of meer toegevoegde smaakstof- fen? Delhaize is eigendom van AH en kopen via een Europesche inkoop organisatie producten bij leveranciers in. Jumbo hebt onlangs besloten ook via een dergelijke Europesche inkoop organisatie bij fabrikanten in te kopen. Massa is meer korting bij dergelijke inkoop.
  • Hans Laats

    1 week geleden
    Hans Laats. Nou @ Ronald van den Bosch, ben niet met eens. Bij de Jumbo zijn er ook kleine /grote of te wel lange komkommers net als bij Dirk.
  • Marc hulleman

    1 week geleden
    Belgie is bijna altihd peperduur, supermarkten en maar ook bouwmarkten. Leg maar wat identieke reclamefolders naast elkaar, gelijke prijs maar vaak 10 a 25% duurder. Voor bier is er zelfs een wettelijke minimum prijs, waardoor je beter hetzelfde bier in Nederland kan kopen. Uitverkoop is sterk gereguleerd bij wet. Alleen benzine is veel goedkoper in Belgie.
  • pepijn verbeek

    1 week geleden
    AH euro knallers overal een euro er boven op.
  • Frank Van Hal

    1 week geleden
    Verschil zit em in de kwaliteit. In NL kijken de mensen alleen naar geld. Voorbeeld: De schappen met biologische yoghurt zijn altijd voller dan die van de niet biologische yoghurt. Laatst was bij de Lidl de biologische yoghurt in de aanbieding. Je raadt het al.... Duitsland is niet met alles het goedkoopst. Koffie is in Duitsland veel duurder dan in NL vanwege hoge BTW tarief dat daar voor koffie geldt.
  1. ‘Mooie Bram’ verdiende meer dan 100.000 euro met oplichtingstrucs, slachtoffers bleven met schaamte achter

    ‘Mooie Bram’ verdiende meer dan 100.000 euro met oplichting­strucs, slachtof­fers bleven met schaamte achter

    ‘Valentino Grimaldi’ deed zich voor als welvarend zakenman met een autobedrijf en horlogehandel, maar bleek in werkelijkheid een geraffineerde en ervaren oplichter. De 60-jarige ‘Mooie Bram’ die zelfs deed alsof hij een liefdesrelatie had, verdiende meer dan 100.000 euro. Het aantal schadevergoedingen dat hij nu moet betalen loopt rap op. Voor het zich voordoen als Valentino en onder meer acht oplichtingszaken, kreeg hij woensdag een celstraf van 348 dagen opgelegd.
    Den Haag