RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Dortmund-coach hoopt laatste wedstrijd van seizoen nu te winnen

PARIJS(ANP) - Coach Edin Terzic van Borussia Dortmund hoopt wat terug te kunnen doen voor de fans in de laatste wedstrijd van het seizoen op 1 juni. De Duitsers bereikten de finale van de Champions League op Wembley door Paris Saint-Germain in de halve finales twee keer met 1-0 te verslaan.

"Vorig jaar verspeelden we het kampioenschap in de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik ben blij dat we nu iets terug kunnen geven aan de fans", aldus Terzic tegen de zender DAZN. "We groeiden met iedere wedstrijd en realiseerden ons dat wij het team konden zijn dat voor een verrassing kon zorgen."

"We spraken er met elkaar over voorafgaand aan de wedstrijd in Eindhoven over hoe kort de weg naar Londen is. We zullen even nodig hebben om dit te realiseren, maar we kijken er heel erg naar uit", aldus de coach, die in de achtste finales met zijn ploeg PSV uitschakelde.

Ook matchwinner Mats Hummels gelooft in de kansen in de finale, ook al treft Dortmund met Real Madrid of Bayern München "een hele sterke tegenstander". "We hebben er sinds de tweede groepswedstrijd in geloofd dat we konden overleven in de Champions League", zei hij.

Bron: ANP