RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Reus krijgt afscheid bij Dortmund met finale Champions League

Voetballer Marco Reus van Borussia Dortmund krijgt een fraaie afscheidswedstrijd nu zijn ploeg zich heeft geplaatst voor de finale van de Champions League. Dortmund won met 1-0 in Parijs van Paris Saint-Germain, nadat het de eerste wedstrijd in de halve finale in Duitsland ook al met 1-0 had gewonnen.

"Het is onbeschrijflijk. Wat een week voor mij persoonlijk", reageerde Reus bij Prime Video, nadat hij afgelopen week had bekendgemaakt Borussia aan het eind van het seizoen te verlaten. "Eindigen met de finale van de Champions League, waar het allemaal begon met de finale van 2013. Om dan ruim tien jaar later opnieuw in de finale met Borussia Dortmund te staan, geweldig!"

Reus speelt sinds 2012 voor de club uit Dortmund en speelde de finale in 2013 op Wembley, die Borussia verloor van Bayern München door een doelpunt van Arjen Robben. Na een zware wedstrijd in Parijs, waar hij in de tweede helft inviel, staat de 34-jarige voetballer aan het eind van zijn loopbaan bij Dortmund opnieuw in de eindstrijd. "We hebben veel geleden, maar later wordt ons niet gevraagd hoe we het hebben gedaan."

Bron: ANP