Honderden mensen bij bezetting UvA-terrein, vrijdag spoeddebat in gemeenteraad

UPDATE / VIDEOBij het pro-Palestijnse protest op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn inmiddels honderden mensen aanwezig. Vrijdag houdt de Amsterdamse gemeenteraad een spoeddebat over de protesten op de Universiteit van Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema zal daarbij aanwezig zijn. Overleg tussen het universiteitsbestuur en de demonstranten leverde tot dusver nog niets op. In Utrecht zijn ook nieuwe acties gepland.

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. Ontsnapte tbs’er (26) die Utrechtse (39) vermoordde leek eeuwig vast te blijven, maar nu lonkt tóch vrijheid
    PREMIUM
    RECHTSZAAK

    Ontsnapte tbs’er (26) die Utrechtse (39) vermoordde leek eeuwig vast te blijven, maar nu lonkt tóch vrijheid

    Als een dan 26-jarige tbs’er in juni 1995 ontsnapt uit de Utrechtse Van der Hoevenkliniek verkracht en vermoordt Ron van der M. hulpverleenster Hester Boivin (39) in haar woning aan de Ahornstraat. Na de gruweldaad lijkt hij lange tijd voorbestemd om voor altijd opgesloten te blijven, maar bekeken wordt of hij alsnog - stap voor stap - terug kan keren in de maatschappij.
    Utrecht