RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
B&B Vol Bedrog

Marian van B&B Vol Liefde oog in oog met louche oud-medewerkster in Oplichters Aangepakt

Beeld © RTL 5/Screenshot Oplichters Aangepakt 7-5

Opnieuw een bekend gezicht dinsdagavond in 'Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt'. Marian uit 'B&B Vol Liefde' is namelijk een aantal jaar geleden bestolen en zelfs met de dood bedreigd. Omdat de politie in Portugal niks doet, besluit ze de hulp van de misdaadverslaggever in te schakelen. En met succes: Marian staat aan het einde van de aflevering oog in oog met haar louche oud-medewerkster.

"Zij had Fabio gevraagd om mij te vermoorden"

Marianne legt uit dat haar nachtmerrie in 2020 begon. Op dat moment runde ze haar eigen makelaarskantoor in Portugal en was ze in de veronderstelling dat zij en haar werknemers een 'familie' waren. "Ik had een manager en vertrouwenspersoon op kantoor die ik als mijn dochter zag. Ik heb zelf geen kinderen, dus ik vertrouwde dat meisje." Toch bekroop Marian op een gegeven moment een onaangenaam gevoel. "Ik kreeg mijn bankafschriften maar niet op tijd terug en er was elke keer wel een smoesje."

Marian besloot de vrouw uiteindelijk thuis op te zoeken, waarna zij ter plekke toegaf dat ze maar liefst 90.000 euro van de B&B Vol Liefde-ster had gestolen. "Ze had een breakdown en was heel zenuwachtig", blikt Marian terug. De vrouw vertelde dat ze het geld had gestolen voor haar vriendje Fabio en dat ze destijds geen andere keuze had: hij dreigde namelijk haar ouders te vermoorden als ze niet met geld over de brug zou komen. Marian had medelijden met de vrouw en snapte ook dat ze bang was. Ze bood haar zelfs een slaapplek aan in haar villa zodat ze tot rust kon komen. 

Jarige
Lees ook:
Jarige Marian uit B&B Vol Liefde onthult: 'Ik heb een nieuwe vriend'

De vrouw sloeg het aanbod af, maar beloofde haar wel om al het geld terug te betalen. Marian geloofde haar, maar kwam er al snel achter dat de vork anders in de steel zat. Haar werkster bleek namelijk ook iets met die Fabio te hebben, die Marian iets heel anders vertelde. Niet Fabio, maar haar eigen werkneemster bleek degene te zijn met moordplannen. "Zij had Fabio gevraagd om mij te vermoorden", zo legt Marian uit.

De werkster had zelfs screenshots van whatsappjes die destijds door haar werkneemster naar Fabio zijn gestuurd. Marian zag meteen in dat het menens was en besloot de politie in te schakelen. Zij lijken echter tot op de dag van vandaag weinig voor haar te kunnen betekenen. Haar werkneemster loopt nog steeds vrij rond en heeft haar nog geen cent terugbetaald. 

Als Kees aan Marian vraagt wat ze nu alsnog hoopt te bereiken, geeft ze aan dat ze het geld heeft losgelaten. "Dat geld krijg ik toch nooit meer terug. Maar ik zou het fijn vinden als ze toch een keer met de situatie geconfronteerd wordt en uitlegt waarom ze het heeft gedaan."

Marian
Lees ook:
Marian zet 'dikke streep' onder haar Portugese B&B na doodsbedreigingen

De wens van Marian komt gedeeltelijk uit: Kees weet de vrouw op te sporen en krijgt haar zelfs voor zijn camera. De vrouw heeft echter een heel beschermende vriend bij zich, die Kees en Marian verbiedt om ook maar iets tegen haar te zeggen. Hij geeft aan dat ze maar contact moeten opnemen met een assistente van de vrouw. Kees heeft hier geen zin in en confronteert haar met de berichtjes die ze destijds heeft gestuurd over de moordplannen. Wilde ze Marian inderdaad dood hebben? De vrouw houdt haar lippen stijf op elkaar.

Hoewel ze niet echt met haar ex-werkneemster in gesprek heeft kunnen gaan, is Marian toch blij met de confrontatie. "Ik bereik er misschien financieel helemaal niks mee, want ik denk niet dat ik het ooit terugkrijg, maar ik denk wel dat zij nu dezelfde slapeloze nachten gaat krijgen als die ik heb gehad. Die slaapt echt niet lekker meer en dat is toch wel fijn", concludeert ze.

Marian
Lees ook:
Marian uit B&B Vol Liefde heeft een goeie klik met haar nieuwe hond

Kees weet Marian ten slotte nog een primeurtje te ontfutselen. Hij vraagt haar namelijk naar haar nieuwe vriend, waarna ze toch wel een paar opvallende onthullingen doet. "Ik begin van hem te houden", zo geeft ze toe. "Het is een langzaam proces, maar hoe meer ik hem zie, hoe meer ik het ga waarderen dat hij een lieve man is." Als Kees haar vraagt hoe oud de man in kwestie is, geeft ze toe dat er sprake is van een flink leeftijdsverschil. "Hij is 56." Kees grapt daarop dat ze dus een 'cougartje' is. 

Marian vertelde eerder al dat het hele drama ervoor heeft gezorgd dat ze van haar B&B in Portugal af wil: 

Marian zet 'dikke streep' onder haar Portugese B&B na doodsbedreigingen

01:18

Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt is elke dinsdag om 20.30 te zien op RTL 5.