Kitty Herweijer.
Volledig scherm
PREMIUM
Kitty Herweijer. © Annabel Oosteweeghel

Jonge artsen openen accounts op TikTok en Instagram om de stroom van onjuiste informatie tegen te gaan, ze moeten wel

columnKitty Herweijer schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

17 reacties

  • Jo Nitzsche

    2 weken geleden
    "Gebrek aan vertrouwen in de overheid"? Maar wèl vertrouwen in een compleet onkundige twintigjarige geldwolf op TikTok?
  • Vermeulen

    2 weken geleden
    Als kind heb ik een milde vorm van polio gehad. Vaccineren, tegen welke ziekte dan ook, staat voor mij buiten kijf. Mensen die die niet gevaccineerd zijn en hun kinderen ook niet, doen wel een beroep op hulp in welke vorm dan. Niet vaccineren, oke, maar dan ook niet gaan piepen!!!
  • Esther Van Tent

    2 weken geleden
    @Marcia Veenstra, vanwege vrijheid van meningsuiting. 'De waarheid' is meestal genuanceerd en bijna subjectief. Zelfs met overweldigend veel wetenschappelijk bewijs blijkt de waarheid na 10 of 20 jaar toch vaak weer anders te liggen dan toen gedacht. De wetenschap zit nog vol fouten, bias en aannames en we moeten niet willen dat iemand met andere opvattingen dan de overheid, opgesloten wordt. Maar ergens moet er toch een soort van regulering mogelijk zijn voor botte leugens...
  • Rob Planken

    2 weken geleden
    beter laat dan nooit !
  • Thom Bakker

    2 weken geleden
    Het ontstaan van deze influencers en misinformatie is naar mijn idee in een groot deel te danken aan de scheiding binnen de maatschappij. "Wappies" denken dat ze tegenover iedereen staan en voelen zich daarom aangetrokken tot deze b-classe "wetenschappers". Het enige wat dit kan oplossen is open conversatie binnen de gehele samenleving
  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. Verklaring Eritrese relschopper zorgt voor gelach in zaal: ‘Steen weggehaald zodat niemand zou struikelen’
    PREMIUM
    rechtszaak

    Verklaring Eritrese relschop­per zorgt voor gelach in zaal: ‘Steen weggehaald zodat niemand zou struikelen’

    De elf Eritrese mannen die betrokken zouden zijn bij ernstige rellen rondom een Haags zalencentrum noemen zichzelf ‘demonstranten’. Ze zouden op vreedzame wijze willen strijden tegen het Eritrese totalitaire regime. ,,We willen dat de Nederlandse regering aan onze kant staat.” Toch liep het die avond compleet uit de hand. Voor de rechter deelden ze voor het eerst hun kant van het verhaal.
    Den Haag