RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

FC Twente bevestigt nieuw contract voor trainer Oosting

Trainer Joseph Oosting heeft zijn handtekening onder een nieuw contract bij FC Twente gezet. De 52-jarige coach is nu tot medio 2027 aan de club uit Enschede verbonden.

Oosting liet anderhalve week geleden al doorschemeren dat hij waarschijnlijk een nieuw contract bij FC Twente ging tekenen. Hij werd toen in verband gebracht met een vertrek naar Feyenoord. De club uit Rotterdam is op zoek naar een opvolger voor Arne Slot, die zo goed als zeker naar FC Liverpool vertrekt.

Oosting kwam een jaar geleden over van RKC Waalwijk en staat met FC Twente op de derde plaats van de Eredivisie. Die positie levert over twee speelronden een ticket voor de voorronden van de Champions league op. FC Twente heeft een voorsprong van 2 punten op het als vierde geklasseerde AZ.

Twente 'onder de indruk'

"We zijn goed bezig met spelers en staf en ik ben nog lang niet klaar hier", vertelt Oosting op de website van FC Twente. "Ik wilde heel graag bij FC Twente blijven en ben er trots op hier te mogen werken. De club is volop in ontwikkeling, we maken op veel gebieden stappen. Bovendien werk ik met geweldige mensen samen. Dat geldt zeker voor de spelersgroep. Zij werken keihard, willen elke dag beter worden, ontwikkelen zich nog elke dag. De komende wedstrijden willen we ons belonen met de derde plaats. Daar is nu alles op gericht."

"We zijn onder de indruk van de werkwijze van Joseph", bekent technisch directeur Arnold Bruggink. "En dat heeft niet alleen te maken met de huidige stand op de ranglijst. Vooraf wisten we hoe hij werkt, maar in de praktijk moet altijd maar blijken hoe dat uitpakt. Zijn hele manier van aanpak spreekt aan. Joseph legt de lat hoog, is ambitieus en naast de aandacht voor het team is er veel aandacht voor de ontwikkeling van jonge spelers. Hij geeft aan dat hij het naar zijn zin heeft, hij is trots om trainer van FC Twente te zijn. Dat is mooi om te zien."

Bron: ANP