Lancia Ypsilon: elektrisch extravagant vanaf dik €35.000

Mild-hybride Ypsilon 6 mille minder duur

Lancia Ypsilon
Lancia YpsilonLancia YpsilonLancia YpsilonLancia YpsilonLancia YpsilonLancia YpsilonLancia YpsilonLancia YpsilonLancia YpsilonLancia YpsilonLancia Ypsilon Limitata Cassina Lancia Ypsilon Limitata Cassina Lancia Ypsilon Limitata Cassina Lancia Ypsilon Limitata Cassina Lancia YpsilonLancia YpsilonLancia YpsilonLancia Ypsilon Limitata Cassina Lancia Ypsilon Limitata Cassina Lancia Ypsilon

Lang sudderde Lancia op een laag pitje door, maar onder de vleugels van Stellantis is het geïnjecteerd met nieuwe energie. Elektrisch, maar ook afkomstig uit mild-hybride aandrijflijnen. De Lancia Ypsilon arriveert als EV én als mild-hybride in Nederland. Wat blijkt? De elektrische Ypsilon is ten opzichte van zijn Opel- en Peugeot-neefjes interessant geprijsd.

Met de op Valentijnsdag gepresenteerde splinternieuwe Ypsilon klonk in Italië het startschot van de grote terugkeer van Lancia. Lang was het merk enkel nog in thuisland Italië actief. Hoewel het daar met de oude Ypsilon nog heel goede zaken deed, was het na zo'n dertien jaar eindelijk tijd voor vernieuwing. De splinternieuwe Lancia Ypsilon is een extravagant vormgegeven hatchback die zijn techniek deelt met talloze andere compacte modellen van de Stellantis-merken. Om preciezer te zijn: het is het directe neefje van de Opel Corsa en de Peugeot 208. Net als dat tweetal is ook de  Ypsilon er met mild-hybride benzinemotoren én met volledig elektrische aandrijflijnen. Van beide krachtbronnen kunnen we je nu de Nederlandse prijzen vertellen. En die zijn interessant.

De mild-hybride Lancia Ypsilon heeft de 100 pk sterke mild-hybride hardware van Stellantis aan boord, die je ook in de 208 en de Corsa aantreft. Die mild-hybride Lancia Ypsilon - altijd met zestraps automaat - is er vanaf €29.700 en is daarnaast leverbaar als rijker uitgeruste Ypsilon LX (€32.700) én als gelijk geprijsde topversie die even tijdelijk is als zijn naam Italiaans: Edizione Cassina Limitata. De mild-hybride instapper is €1.500 duurder dan de voordeligste mild-hybride Peugeot 208 en €2.200 duurder dan de Opel Corsa. Over de uitrusting straks meer, eerst de elektrische Ypsilon.

Lancia Ypsilon

Lancia Ypsilon

Tot 402 kilometer bereik vanaf €35.400

Waar de elektrische Peugeot e-208 in de meeste gevallen de 136 pk sterke aandrijflijn met 50 kWh heeft en ook de Opel Corsa Electric met die combinatie begint, vuurt Lancia de elektrische Ypsilon vooralsnog enkel met 156 pk sterke elektromotor en 51-kWh accu op de markt af. Het voluit Lancia Ypsilon Electric geheten elektrische 'Y-tje' is er in naamloze basistrim vanaf €35.400 en is daarnaast tevens als LX (€38.400) en Edizione Cassina Limitata (€39.500) leverbaar. De Lancia Ypsilon Electric heeft volgens de fabrikant een actieradius van 402 kilometer.

Wil je een Peugeot e-208 met deze krachtigere en efficiëntere aandrijflijn? Dan ben je minimaal €41.470 kwijt. Dat is duidelijk meer dan €35.400, maar de 208 is dan wél direct uitgedost als topuitvoering GT. De voorlopige topversie van de Ypsilon Electric blijft daar met zijn prijskaartje onder. Ook de Opel Corsa Electric is met de 156 pk sterke motor en de 51-kWh accu verkrijgbaar en net als bij zijn Franse neefje krijg je dan direct de topuitvoering: de GS. Die kost €37.999 en is dus wél voordeliger dan de kakelverse Italiaan in topuitdossing. De Lancia Ypsilon biedt vanaf de instapper direct de krachtigere elektromotor en accu.

Lancia Ypsilon Limitata Cassina

Het interieur van de Ypsilon Edizione Cassina Limitata is opvallend uitgevoerd. Mét tafeltje!

Uitrusting

De simpelweg Ypsilon geheten basisversie heeft standaard elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, automatische airco, Keyless Start, een multifunctioneel stuurwiel én niet alleen een 10,25-inch digitaal instrumentarium, maar tevens een infotainmentscherm met dezelfde diagonaal. Lane Keeping Assist, Driver Attention Alert, adaptieve cruisecontrol, verkeersbordherkenning, parkeersensoren achter en Forward Collision Warning maken ook al deel uit van de basisuitrusting.

De Ypsilon LX voegt daar het een en ander aan toe, zoals onder meer sfeerverlichting, elektrisch inklapbare buitenspiegels, 17-inch lichtmetaal, een automatisch dimmende binnenspiegel, privacy glass achter, twee usb-c-aansluitingen én een inductielader. Vanaf deze uitvoering biedt de Ypsilon LX ook wat Lancia S.A.L.A. noemt, een stukje software waarmee je onder meer met één druk op de knop de sfeer en temperatuur in het interieur kan veranderen.

Topuitvoering Edizione Limitata Cassina is meer dan slechts een tijdelijke introductiemodel. Hij is écht gelimiteerd. De uitvoering is beschikbaar voor de mild-hybride Ypsilon én voor de elektrische Ypsilon Electric, maar van beide versies komen slechts 1.906 exemplaren op de markt. Als deze zijn vergeven, neemt de Edizione Cassina zijn plek in. Niet ge-Limitata'd dus. De Edizione Limitata Cassina heeft blauw fluwelen interieurbekleding en flink wat blauwe accenten in de rest van het binnenste. Meer verwennerij is er in de vorm van een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met massagefunctie, stoelverwarming voorin, speciaal 17-inch lichtmetalen wielen én een heus 'koffietafeltje' in het interieur. Verder krijg je onder meer de beschikking over Lane Centering dat samenwerkt met de adaptieve cruisecontrol.

De splinternieuwe Lancia Ypsilon is vanaf nu te reserveren. Daadwerkelijk bestellen kan vanaf juni. In die maand kun je ook online de configurator aanslingeren. Later volgt overigens ook nog een sportieve elektrische Lancia Ypsilon HF met 240 pk.

Prijzen Lancia Ypsilon Electric en Ypsilon Hybrid

AandrijflijnVermogenUitvoeringVanafprijs
1.2 Turbo Hybrid100 pkYpsilon€29.700
1.2 Turbo Hybrid100 pkYpsilon LX€32.700
1.2 Turbo Hybrid100 pkEdizione Cassina Limitata€32.700
Electric156 pkYpsilon€35.400
Electric156 pkYpsilon LX€38.400
Electric156 pkEdizione Cassina Limitata€39.500

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (127) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum