Een buitenslaper kwam dinsdag in Arnhem om tijdens het legen van een afvalcontainer.
Volledig scherm
Een buitenslaper kwam dinsdag in Arnhem om tijdens het legen van een afvalcontainer. © Persbureau Heitink

Waar blijft het succes van het Actieplan Dakloosheid?

commentaarHopelijk vinden we in de formatieplannen op enig moment ook de aanpak van dakloosheid terug. Want in een land dat écht trots op zichzelf wil wezen zou niemand de nacht mogen doorbrengen in een papiercontainer, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen.

10 reacties

  • Eric van den Heuvel

    2 weken geleden
    En dan willen gemeentes recreatiewoningen niet toestaan voor bewoning. Terwijl er allerlei plannen en regelgeving wordt aangepast om asielzoekers te huisvesten. Het hemd mag toch wel een beetje meer nader zijn dan de rok?!
  • Van Rossum

    2 weken geleden
    Jean cox@Komt voornamelijk door ons toen het volk nog gewoon bij de PvdA zat.Jaren 60 70 half Nederland in de Wao ziektewet of uitkering. Was vies werk voor buitenlanders.Beuenen bij een koppelbaas om en kleurTv te verdienen bijna 2 maandlonen.Opkomst stacaravan en vakantie Spanje.Iedere zondag met een bord chinees.
  • ria abbing

    2 weken geleden
    Peter@ v Baaren: top idee.
  • Jean Cox

    2 weken geleden
    Klinkt hard, maar het is een feit dat we door de aantallen arbeidsmigranten en afgewezen asielzoekers steeds meer daklozen binnenhalen, die graag in ons land verblijven mede vanwege het vaker overdreven sociale beleid die gemeenten hanteren. Binnenkort wordt dit beleid onhoudbaar. De regering moet zeer spoedig maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat Nederland een onaantrekkelijk land wordt voor deze groep.
  • Hendrik Vosbergen

    2 weken geleden
    Daklozen helpen is voor liefdadigheids organisaties en mensen die daar met hun eigen geld in geinvesteerd zijn. Dat is geen taak van de overheid. Zeker niet voor mensen die zichzelf aan een verslaving hebben geholpen en op termijn dakloos zijn geworden. Het kopen, bezitten en gebruiken van hard drugs zijn misdaden en er hoeft geen belastinggeld naar mensen die crimineel dakloos worden.