Foto ter illustratie. Reizigers in de vertrekhal van Eindhoven Airport.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Reizigers in de vertrekhal van Eindhoven Airport. © ANP

Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.

29 reacties

  • Paul Slinger

    1 week geleden
    Helemaal goed, ik vlieg regelmatig met een kleine rugzak ( 25L) en als je ziet wat voor koffers mensen allemaal meenemen in het vliegtuig,niet alleen een rolkoffer maar dan ook een handtas/tas/box erbij alles is constant overbeladen vol,veel zg handbagage zou niet eens in het vliegtuig meegenomen moeten worden maar aanbieden als ruimbagage,luchtvaartmaatschappijen hebben het te lang op hun beloop gelaten,dus eindelijk duidelijkheid.
  • Christopher leenders

    2 weken geleden
    Jaren gelen werd ik aan de kant gezet om dat ik alleen maar een heel klein koffertje bij me had als hand bagage, en ik kwam voor 4 weken naar Nederland.Dat vonden ze verdacht. Ik zij toen ik heb een hele wardrobe bij mij zuster en wat ik nodig heb kan ik kopen. Ik moest al mij gegevens en die van mij zuster achter laten.in de naam van "public safety" ze vertrouwde het niet.. Boy de tijd is echt verandert. Christopher leenders
  • ton de kok

    2 weken geleden
    Zag een reaktie voorbij komen dat bc ook ruimte gebruikt bij ec. Vlieg al 15 jaar bc en nog nooit meegemaakt, echte onzin
  • R. van Engen

    2 weken geleden
    Reizen van en naar Nederland, dus eigenlijk alles. Of vliegen vanaf het buitenland.
  • john de graaf

    2 weken geleden
    he he eindelijk gaan ze die zogenaamde tokkie koffers eens aanpakken, oversized handbagage zorgt niet alleen voor veel irritatie maar vertraagt ook vaak de boel. meeste airliners hebben een soort mal staan bij het inchecken,past bagage daar niet in dan kan het ook niet de cabine in.
  1. Terugleverkosten zaaien twijfel over zonnepanelen: hoe rendabel is het nog? ‘Verandert continu’
    PREMIUM

    Teruglever­kos­ten zaaien twijfel over zonnepane­len: hoe rendabel is het nog? ‘Verandert continu’

    Zonnepanelen op daken veranderen het energielandschap, maar de introductie van terugleverkosten zaait twijfel over de financiële haalbaarheid. Zijn zonnepanelen op je dak nog steeds een slimme investering? Energie-experts Melvin Paalvast van Keuze.nl en Joris Kerkhof van Independer rekenen het uit. ,,Wij voorspellen dat later dit jaar iedere leverancier terugleverkosten rekent, en dan wordt het weer interessant om elk jaar over te stappen.”
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  3. ‘Mooie Bram’ verdiende meer dan 100.000 euro met oplichtingstrucs, slachtoffers bleven met schaamte achter

    ‘Mooie Bram’ verdiende meer dan 100.000 euro met oplichting­strucs, slachtof­fers bleven met schaamte achter

    ‘Valentino Grimaldi’ deed zich voor als welvarend zakenman met een autobedrijf en horlogehandel, maar bleek in werkelijkheid een geraffineerde en ervaren oplichter. De 60-jarige ‘Mooie Bram’ die zelfs deed alsof hij een liefdesrelatie had, verdiende meer dan 100.000 euro. Het aantal schadevergoedingen dat hij nu moet betalen loopt rap op. Voor het zich voordoen als Valentino en onder meer acht oplichtingszaken, kreeg hij woensdag een celstraf van 348 dagen opgelegd.
    Den Haag