Prinses Amalia op de afgelopen Koningsdag in Emmen.
Volledig scherm
Prinses Amalia op de afgelopen Koningsdag in Emmen. © Brunopress

Prinses Amalia stopt met terugstorten van haar onkostenvergoeding

Prinses Amalia stopt met het terugstorten van haar onkostenvergoeding per volgend jaar. Dat blijkt uit een brief van de prinses aan premier Rutte. Zolang Amalia studeert, zal ze wel het inkomensdeel van haar vergoeding terugstorten. Ze rondt de komende maanden het tweede jaar van haar studie aan de Universiteit van Amsterdam af.

291 reacties

  • Tini Witberg

    1 week geleden
    Als student geld van de Staat aannemen voor reserveringen voor een woon- en werkverblijf??? Zijn de paleizen niet groot genoeg voor een werkplek? Als student ben je meestal bij met 20m2 voor jezelf en voor de hoge huren werken de meeste studenten erbij. Om over het kopen van een huis maar niet te spreken. In rijke(re) families is het heel gewoon, dat papa en mama betalen. In dit geval mogen de belastingbetalers dat doen. Van de gekke
  • S. van Beijnum

    1 week geleden
    @Hans Toor: Zij kan er zeker wel voor kiezen om deze hele functie niet te willen en afstand doen van haar positie en een rustig, rijk leven leiden op kosten van haar eigen familie, maar dat doet ze dus ook niet. In haar positie moet je ook met kritiek leren omgaan. Haar bedreigen gaat alle perken te buiten, geweld is nooit een oplossing, maar we mogen onze mening er wel over geven, mits op fatsoenlijke wijze geuit.
  • Hengel

    2 weken geleden
    @Marianne van de Berg: helemaal mee eens
  • Antonio van Gurp

    2 weken geleden
    Inderdaad Sandra, wij moeten er hard voor werken, en de koninklijke familie hoeft er niets voor te doen. Dit speelt al zolang Beatrix aftrad. Weg ermee
  • Sandra Steijger van As

    2 weken geleden
    Laten ze van al het geld wat naar de koninklijke familie gaat, daarvan 50% teruggeven aan het Nederlandse volk, wij werken er hard genoeg voor en moeten alleen maar meer inleveren!