RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Fusie met Discovery

HBO Max verhoogt prijzen, oude klanten houden korting

Beeld © Getty Images

HBO Max verhoogt de prijzen. Klanten die bij de start van de streamingdienst abonnee zijn geworden, betalen nu nog 2,99 euro, maar dat wordt vanaf medio augustus 4,99 euro. De nieuwe prijs is hoger 'vanwege aanzienlijke verbeteringen in het aanbod en de functionaliteiten', meldt het bedrijf in een mail aan klanten.

Er komen ook nieuwe abonnementsvormen. Bij een basisabonnement betaal je als nieuwe klant 5,99 euro per maand. Je mag dan op twee apparaten tegelijkertijd streamen. Het nadeel van dit abonnement: je krijgt tussendoor reclames voorgeschoteld, net als bij commerciële lineaire tv, zoals van RTL en SBS.

Ook komt er een standaardabonnement. Hier betaal je 9,99 per maand voor (klanten van het eerste uur krijgen 50 procent korting en betalen 4,99 euro). Je kijkt dan zonder reclame en kan dertig titels tegelijkertijd downloaden om offline te kunnen kijken. Ook hierbij geldt dat je op twee apparaten tegelijkertijd mag kijken.

Fusie
Lees ook:
Fusie van HBO Max en discovery+ in voorjaar in Europa van start

Wie op meer apparaten wil kijken, bijvoorbeeld omdat iedereen in het gezin op een eigen scherm kijkt, moet een Premium-abonnement aanschaffen van 13,99 euro per maand.

Fusie met Discovery

Vorig jaar werd bekend dat HBO Max zou fuseren met Discovery. De beoogde naam van de nieuwe streamingdienst voor 22 Europese landen was Max. Na protesten van Omroep Max, is besloten dat de streamingdienst in de Benelux actief blijft onder de naam HBO Max.

Het bedrijf lanceert op 11 juni een nieuwe app. "Voor jou als HBO Max Basic-abonnee van het eerste uur, upgraden we de functionaliteiten van je abonnement naar die van ons nieuwe HBO Max Standaard-abonnement," zegt het bedrijf in een e-mail.

Full HD

Het aantal streams dat Basic-klanten tegelijkertijd kunnen kijken wordt verhoogd van 1 naar 2 en de downloads gaan van 5 naar 30. Ook kunnen klanten in Full HD-kwaliteit streamen.

Tot 13 augustus, als een overgangsperiode is afgerond, betalen oude klanten nog het oude bedrag van 2,99 euro.

Disney-topman
Lees ook:
Disney-topman is zeker van winst uit streaming dit jaar

HBO Max is niet de enige streamingdienst die bij het goedkoopste abonnement reclames aan gaat bieden. Sky Showtime deed in april hetzelfde.

Disney+ maakt voor het eerst winst

Streamingdiensten hebben moeite om winst te maken. Ze zijn veel geld kwijt aan het maken van nieuwe series en films. Disney Plus boekte bijvoorbeeld vorig jaar een miljoenenverlies. Vandaag werd bekend dat Disney+ voor het eerst in het bestaan winstgevend was dankzij een toename van het aantal abonnees.

Wereldwijd kreeg het bedrijf er 6 miljoen abonnees bij, wat samen met kostenbesparingen voor een positief resultaat zorgde. Niet alle streamingdiensten van Disney zijn overigens winstgevend. Zo leed de sporttak, waar ESPN+ onder valt, een verlies van 65 miljoen dollar.