Het bezette universiteitsterrein in Amsterdam.
Volledig scherm
Het bezette universiteitsterrein in Amsterdam. © Michel van Bergen

Praat mee: waar heb jij weleens voor gedemonstreerd?

De KwestieDemonstrerende studenten willen dat de universiteiten in Amsterdam en Gent de banden met Israël verbreken vanwege de oorlog in Gaza. Het recht om te demonstreren is vandaag het onderwerp in de Kwestie. Reageer hieronder ook op de vraag die we onze lezers voorleggen.

186 reacties

  • van Ewijk

    1 week geleden
    Demonstreren is een grondrecht, maar dat zou moeten veranderen in 'vredig demonstreren' en dan óók nog zonder gezichtsbedekking. Tevens op een manier dat je andere er geen overlast mee bezorgt. Want dan ga je de grens van demonstreren en machtsmisbruik door middel van chantage verleggen. mvg, Henk
  • Willem Witteveen

    2 weken geleden
    Ik heb wel voor behoud en opwaardering van mijn pensioen gedemonstreerd, maar dat heeft weinig tot niets geholpen. En dat is met de meeste demonstraties zo.
  • Jordy Rijsbergen

    2 weken geleden
    Dit is geen demonstreren. Dit is de boel vernielen. En de werkende belastingbetaler mag weer opdraaien voor de kosten. Dit moet gelijk hard worden aangepakt
  • ger Hagen

    2 weken geleden
    Ik ben nu 77 jaar en nog steeds bij mijn volle verstand ! Ik sta volledig achter het recht van demonstreren! Maar de selectiviteit en de invloeden van buitenaf, vooral media, opruiers en radicalen geven aan de demonstraties veel haatgevoelens. Vooral de agressieve manier van optreden van de demonstranten tegen de overheid gaat alle perken te buiten. Waarom wordt er niet gedemonstreerd tegen Poetin de grootste misdadiger van deze eeuw! Altijd weer hebben de Joden het gedaan!
  • Sille Kramstrup

    2 weken geleden
    De meeste mensen die de moeite nemen om ergens tegen te demonstreren, zijn mensen met het hart op de juiste plaats. Respect voor de mensen die in Amsterdam en Utrecht voor hun medemens opkomen, die al 75 jaar onder erbarmelijke omstandigheden langzaam worden uitgemoord.
  1. Reacties op bezuinigingen publieke omroep: ‘Wees trots op kwalitatieve programma’s die jullie maken’
    51

    Reacties op bezuinigin­gen publieke omroep: ‘Wees trots op kwalitatie­ve programma’s die jullie maken’

    ‘Advies aan de NPO: heb lak aan de kijkcijfers. Voor de commerciële omroepen zijn ze essentieel, voor de publieksomroepen zouden ze geen rol moeten spelen’ en ‘Ik zou de partijen willen verzoeken te stoppen met deze schijnvertoning en zich in te zetten voor nieuwe verkiezingen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.