RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederlaag

Britten nemen alvast afscheid van Ten Hag na nederlaag: 'Hoe diep kan United vallen?'

Erik ten Hag, coachend tijdens de wedstrijd gisteravond tegen Crystal Palace. Beeld © Editorial / AFP

Het lijkt er steeds meer op dat het doek dan toch gaat vallen voor Erik ten Hag als coach bij Manchester United. Na een nieuwe afgang gisteravond op bezoek bij het nietige Crystal Palace (4-0 nederlaag) moeten Ten Hag en zijn mannen nog serieus aan de bak om Europees voetbal voor komend seizoen veilig te stellen.

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat de Nederlandse coach dat zelf überhaupt nog meemaakt als coach van de club. Britse media nemen ondertussen al langzaam afscheid van de Nederlander die de gevallen topclub in twee jaar tijd nooit echt aan de praat heeft gekregen.

Trainerskerkhof

Of dat echt aan de trainer ligt, is overigens maar de vraag. Sinds het vertrek van succescoach Sir Alex Ferguson in 2013 hebben er bij United 8 verschillende trainers voor de groep gestaan. Ook Louis van Gaal mocht het proberen. Maar niemand lukte het nog om de ploeg grote prijzen te laten pakken, zoals ze dat voorheen gewend waren.

"Hoe diep kan Ten Hags United nog vallen?", vraagt de Britse sportkrant The Athletic zich af. De Britse omroep BBC heeft op haar website maar eens op een rijtje gezet hoe slecht de ploeg nou eigenlijk presteert. 

'Liverpool
Lees ook:
'Liverpool en Feyenoord zijn mondeling akkoord over transfer Arne Slot'

Nooit eerder leed United zoveel nederlagen als dit seizoen, dertien welteverstaan. De ploeg eindigde nooit lager dan de zevende plek, maar staat nu met nog drie wedstrijden te gaan op een achtste plaats. Eindigen op de achtste plaats betekent in principe geen Europees voetbal. En de ploeg incasseerde dit seizoen in alle competities al 81 doelpunten tegen, het hoogste aantal in bijna 50 jaar.

'Slechtst gecoachte team' 

Voor analist Jamie Carragher was dat alles en het vertoonde spel van gisteravond genoeg reden om het team van de Nederlander 'een van de slechtst gecoachte teams' te noemen. "Dat is geen mening, maar een feit", zo zegt de oud-Liverpool-verdediger bij Sky Sports.

Al maandenlang wordt er gesproken over of Ten Hag wel of niet ontslagen wordt. Waar hij in zijn eerste seizoen het met een derde plek nog verdienstelijk deed, zijn de resultaten dit seizoen voer voor geruchten. 

De afgelopen weken wordt er openlijk gesproken over wie de opvolger van de Nederlander moet worden. Een veelgenoemde naam is huidig trainer van Bayern Munchen Tomas Tuchel. 

'Nieuw dieptepunt'

Ten Hag zal het allemaal met lede ogen aanzien, net als het spel van zijn ploeg. Toch gaf hij zelf aan er nog vanuit te gaan het komende seizoen hoofdcoach van Manchester United te zijn. Gisteren na de wedstrijd vertelde hij nog de juiste man voor de club te zijn. Al was de nederlaag wel een 'nieuw dieptepunt' volgens hem.

Mocht het doek dan toch echt vallen voor Ten Hag hoeft hij waarschijnlijk niet lang thuis te zitten. Naar verluidt houdt zijn oude club Ajax de ontwikkelingen in Manchester nauw in de gaten. Mogelijk wil de Amsterdamse club hem aantrekken als trainer voor het komende seizoen. 

Ook gaan er geruchten dat Bayern München geïnteresseerd zou zijn. Ten Hag werkte al eens eerder bij de Zuid-Duitse club. De 54-jarige trainer was twee jaar actief bij het beloftenelftal van de topclub.