Audi A3: nu ook als minder dure 30 TFSI

Sterker maar niet duurder dan de vorige basisversie

Audi A3
Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3

De onlangs vernieuwde Audi A3 krijgt er een nieuwe instapper bij. Die heet net als voor de facelift weer 30 TFSI, maar biedt behalve een extra cilinderpotje ook meer vermogen.

De Audi A3 keerde in maart dit jaar niet alleen met een vernieuwde neus, maar ook met nieuwe techniek terug van de snijtafel. Tijdens het bijpunten verwees Audi de 1.0-driecilinders naar de prullenmand. De vernieuwde Audi A3 staat inmiddels al even op de prijslijst, maar tot op heden begon de reeks met de 35 TFSI met de 150 pk sterke 1.5 viercilinder. Voor de facelift stond daar een 110 pk sterke 30 TFSI met een 1.0 driecilinder onder. Die motor keert niet meer terug, maar de 30 TFSI-aanduiding wél!

De Audi A3 30 TFSI heeft voortaan geen 1.0 van 110 pk, maar een 116 pk krachtige 1.5. Inderdaad, een krachtbron met vier cilinders. Die is te koppelen aan een handgeschakelde zesbak. Liever een S Tronic-automaat? Kan ook. Dan krijg je bovendien direct een mild-hybride variant van de 116 pk sterke benzinemotor.

De Audi A3 Sportback 30 TFSI is er vanaf €38.552. Dat bedrag is voor de A3 Sportback met handgeschakelde zesbak. De A3 Limousine is er enkel met automaat en heeft dus altijd de mild-hybride 1.5. Die is er vanaf €39.302. Deze prijzen gelden voor de Pro Line geheten instapuitvoering. Die biedt lichtmetaal, Audi's Virtual Cockpit, automatische klimaatregeling en vrij uitgebreide parkeerhulp. Ze zijn er tevens als Advanced Edition en als S Edition.

Verder is de genoemde Audi A3 35 TFSI - dus met 150 pk sterke 1.5 - er voortaan eveneens met een handbak. De A3 Sportback is er met die motor vanaf €40.552.

PRIVATE LEASE Audi A3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum