RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Real Madrid-coach Ancelotti rekent op spektakel en goede afloop

MADRID (ANP/AFP/DPA) - Real Madrid-coach Carlo Ancelotti verwacht een "spectaculaire avond" als zijn ploeg woensdag Bayern München ontvangt in de halve finales van de Champions League. Het eerste duel in Duitsland eindigde in 2-2. Bayern was beter, erkende Ancelotti, die desondanks rekent op een goede afloop. "Want wij zijn Real Madrid, wij hebben een goede ploeg en de steun van onze fans", vertelde de Italiaan tijdens een persconferentie.

"Real Madrid en Bayern zijn vergelijkbare clubs met een grote traditie en historie in het Europese voetbal. We hebben veel respect voor Bayern, zij waren de betere ploeg in ons vorige duel", vond Ancelotti, die met zijn ploeg afgelopen weekeinde de Spaanse titel binnenhaalde. Vooral in de omschakeling zijn beide teams aan elkaar gewaagd. "We hebben daarvoor beide de kwaliteiten en snelle spelers. In dit opzicht zijn we de beste clubs van Europa."

Ancelotti bevestigde dat de Oekraïner Andriy Loenin, net als vorige week, het doel verdedigt. De Belg Thibaut Courtois keerde tegen Cádiz na lang blessureleed terug in het elftal, maar een halve finale in de Champions League komt volgens Ancelotti te vroeg voor de Belg. "We kijken uit naar dit duel, het kan weer een magische avond worden. Ik denk dat wij beter zijn, maar dat zal Thomas (Bayern-trainer Tuchel) ook van zijn team vinden."

Bron: ANP