Romy van Schaijk met haar zoontje Rayan.
Volledig scherm
PREMIUM
Romy van Schaijk met haar zoontje Rayan. © Chardonnay Fotografie

Terwijl Romy bevalt van haar zoontje, steelt inbreker spullen uit haar apparte­ment

Ze hoort nu op een roze wolk te zitten, maar Romy van Schaijk kan nog niet voluit genieten van de geboorte van haar eerste kindje. Tijdens de bevalling in het ziekenhuis haalde een inbreker haar hele huis overhoop.

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’
    PREMIUM

    Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’

    Veel Nederlandse kinderen kennen de basisregels van lezen en rekenen niet meer, blijkt uit recent onderzoek. Maar is het eigenlijk erg als je niet gelijk weet hoeveel 3/4 liter melk is? Een zoektocht langs acht (praktijk)experts leidt naar de problemen van het Nederlandse onderwijs én naar een oplossing. Die oplossing heet geen ChatGPT, ‘want die is er heel blij mee als we niet meer kunnen schrijven’, stelt een van de deskundigen.