RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Beroep Nottingham Forest tegen puntenaftrek afgewezen

LONDEN (ANP/RTR) - De organisatie achter de Engelse Premier League heeft het beroep van Nottingham Forest tegen de aftrek van 4 punten afgewezen. De club, die in degradatiegevaar verkeert, werd bestraft omdat ze bij een peiling in het seizoen 2022-2023 de financiële regels had overtreden.

Clubs uit de Premier League mogen in drie jaar tijd een verlies van maximaal 105 miljoen pond (ongeveer 120 miljoen euro) maken, of 35 miljoen pond (ongeveer 41 miljoen euro) per seizoen. Omdat Nottingham pas in 2022 promoveerde en het toegestane verlies op het tweede niveau lager is, lag de limiet voor die club in de periode van drie jaar tot en met het seizoen 2022/2023 op 61 miljoen pond. De club heeft volgens de Premier League toegegeven dat bedrag met ongeveer 34,5 miljoen pond (40 miljoen euro) te hebben overschreden.

Forest betoogde dat de verkoop van aanvaller Brennan Johnson na de beoordelingsperiode als een "verzachtende omstandigheid" beschouwd had moeten worden waardoor de club geen of een minder zware straf had moeten krijgen. De commissie verwierp dit bezwaar echter.

Door de straf is Forest in degradatiegevaar gekomen. Met nog twee duels te gaan staat de club zeventiende met 3 punten voorsprong op nummer 18 Luton Town. In Engeland degraderen de nummers 18, 19 en 20.

Bron: ANP