Disney+ en Hulu voor het eerst winstgevend door toename abonnees

Nieuws
Streamingdiensten Disney+ en Hulu zijn voor het eerst in hun bestaan winstgevend dankzij een toename van het aantal abonnees. Wereldwijd kreeg Disney+ er ruim 6 miljoen abonnees bij, wat samen met kostenbesparingen voor een positief resultaat zorgde.
anp
dinsdag 7 mei 2024 om 14:17 aangepast 14:55
Afbeelding
beeld anp

Afgelopen kwartaal was er 47 miljoen dollar winst bij Disney+ en het in de Verenigde Staten populaire Hulu. In dezelfde periode vorig jaar was er nog een verlies van 587 miljoen dollar.

Niet alle streamingdiensten van Disney zijn overigens winstgevend. Zo leed de sporttak, waar ESPN+ bijvoorbeeld onder valt, een verlies van 65 miljoen dollar.

118 miljoen abonnees

Alle streamingdiensten van Disney gezamenlijk leden nog steeds een verlies van 18 miljoen dollar. Daarmee heeft Disney het verlies wel flink teruggedrongen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen er nog een verlies van 659 miljoen dollar in de boeken ging.

Door de toename van het aantal abonnees telt Disney+ nu bijna 118 miljoen betalende leden die allemaal ook iets meer neerleggen voor de streamingdienst, waardoor de inkomsten per abonnee zijn toegenomen met 44 dollarcent voor het entertainmentconcern. Ook probeert Disney buiten het televisiesegment te treden. Zo kocht het bedrijf zich eerder dit jaar voor 1,5 miljard dollar in bij gameontwikkelaar Epic Games om toegang te krijgen tot de gamemarkt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tientallen Fiats in beslag genomen om sticker met Italiaanse vlag

Italiaanse autoriteiten hebben tientallen Fiat Topolino's in beslag genomen omdat op de wagens een Italiaans vlaggetje is geplakt, maar de auto's zijn in werkelijkheid in Marokko in elkaar gezet.

Afbeelding

Macron en Scholz 'diep bezorgd' over omstreden wet Georgië

Frankrijk en Duitsland zijn 'diep bezorgd over de situatie in Georgië', waar het parlement vorige week de zogenoemde buitenlandse-agentenwet aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zondag in een gezamenlijke verklaring.

Afbeelding

Bloomberg: China bereid tot actie als EU doorgaat met onderzoeken

China is bereid tegenmaatregelen te nemen tegen de Europese Unie als het landenblok een reeks onderzoeken naar Chinees beleid en Chinese bedrijven voortzet.

Afbeelding

Politiek mag wensdenken, zegt Van der Plas na kritiek op akkoord

Caroline van der Plas wijst de kritiek van de hand dat in het hoofdlijnenakkoord plannen zitten waarvan de haalbaarheid onzeker is. Andere partijen hebben bijvoorbeeld twijfels bij het voornemen van de nieuwe coalitie om een uitzonderingspositie (opt-out) te bedingen in de Euro..

Afbeelding

Congolees leger zegt staatsgreep te hebben verijdeld

In de Democratische Republiek Congo heeft het regeringsleger in de nacht van zaterdag op zondag een staatsgreep verijdeld, meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatsomroep. Er werden verschillende arrestaties verricht.

Afbeelding

Remkes vindt dat Plasterk geen premier moet worden

VVD-prominent en oud-informateur Johan Remkes vindt dat Ronald Plasterk geen premier moet worden. Zaterdag publiceerde NRC wederom over mogelijke misstanden rondom een patentaanvraag door Plasterk voor kankervaccins, die hem financieel en juridisch in problemen kunnen brengen.