Een vrouw en een kind in kamp Al Hol in Noord-Syrië.
Volledig scherm
Een vrouw en een kind in kamp Al Hol in Noord-Syrië. © AFP

Weer twee IS-vrouwen teruggehaald naar Nederland

Twee Nederlandse IS-vrouwen en hun twee kinderen zijn dinsdag vanuit Noord-Syrië teruggehaald naar Nederland. Ze zijn meegekomen met een Amerikaanse operatie waarbij ook elf Amerikaanse vrouwen en kinderen zijn opgehaald.

  1. Wendell C. roept zijn dochter naar huis, daarna opent de politieagent het vuur op z’n gezin
    PREMIUM
    Reconstructie

    Wendell C. roept zijn dochter naar huis, daarna opent de politie­agent het vuur op z’n gezin

    Op zijn badslippers loopt Wendell (35) het politiebureau in, pakt zijn dienstwapen, en gaat naar huis. Daar schiet hij zijn twee jonge dochters dood. Om daarna zijn vrouw Maryori (27) te vermoorden - en ten slotte zichzelf. Dit is het verhaal over hoe een politieagent met PTSS in slechts enkele minuten vele levens kon verwoesten. En hoe moeder en oma Margarita Gressman nog altijd strijdt voor gerechtigheid. ,,Ik ben als een clown, ik heb een grote glimlach maar van binnen huil ik.”
    Dordrecht
  2. Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’
    PREMIUM

    Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’

    Veel Nederlandse kinderen kennen de basisregels van lezen en rekenen niet meer, blijkt uit recent onderzoek. Maar is het eigenlijk erg als je niet gelijk weet hoeveel 3/4 liter melk is? Een zoektocht langs acht (praktijk)experts leidt naar de problemen van het Nederlandse onderwijs én naar een oplossing. Die oplossing heet geen ChatGPT, ‘want die is er heel blij mee als we niet meer kunnen schrijven’, stelt een van de deskundigen.