Barricades door demonstranten bij een pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om een complex bij de Oudemanhuispoort dat door de demonstranten is bezet.
Volledig scherm
Barricades door demonstranten bij een pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om een complex bij de Oudemanhuispoort dat door de demonstranten is bezet. © ANP

Demonstranten bezetten UvA-gebouw en maken zich op voor langdurig verblijf, driehoek grijpt niet in

Met video'sMeer dan duizend demonstranten verzamelden zich dinsdagmiddag bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) om hun steun te betuigen aan de pro-Palestijnse studenten die daar een dag eerder een protestkamp opzetten en door de politie werden verwijderd. Daarna verplaatste de demonstratie zich. Er ontstonden vechtpartijtjes tussen agenten en demonstranten, en daarna bouwden demonstranten barricades bij een pand in het centrum van Amsterdam dat nu bezet wordt.

  1. Wendell C. roept zijn dochter naar huis, daarna opent de politieagent het vuur op z’n gezin
    PREMIUM
    Reconstructie

    Wendell C. roept zijn dochter naar huis, daarna opent de politie­agent het vuur op z’n gezin

    Op zijn badslippers loopt Wendell (35) het politiebureau in, pakt zijn dienstwapen, en gaat naar huis. Daar schiet hij zijn twee jonge dochters dood. Om daarna zijn vrouw Maryori (27) te vermoorden - en ten slotte zichzelf. Dit is het verhaal over hoe een politieagent met PTSS in slechts enkele minuten vele levens kon verwoesten. En hoe moeder en oma Margarita Gressman nog altijd strijdt voor gerechtigheid. ,,Ik ben als een clown, ik heb een grote glimlach maar van binnen huil ik.”
    Dordrecht