RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Van Kims trui tot Doja's handdoek

De meest spraakmakende outfits van het Met Gala 2024

Doja Cat, Kim Kardashian en Zendaya Beeld © Getty Images

Het was voor de Amerikaanse sterren weer tijd om hun meest extravagante outfit uit de kast te trekken, want het jaarlijkse Met Gala brak maandag weer aan. Het thema van dit jaar, 'The Garden of Time', was ter ere van de tentoonstelling 'Sleeping Beauties: Reawakening Fashion'. Wat voor (opmerkelijke) interpretatie de sterren daaraan gaven tijdens het Met Gala in New York?

Gigi Hadid 

Gigi Hadid schitterde op de rode loper in haar op maat gemaakte korsetjurk van het modehuis Thom Browne. Haar jurk telt meer dan twee miljoen microbugelkralen. 

Zendaya
Lees ook:
Zendaya blikt terug op iconische robot-outfit: 'Slecht idee'

Zendaya 

Zendaya besloot niet één, maar twee looks uit haar kast te toveren voor het Met Gala. De actrice verscheen eerst in een vintage jurk van Givenchy. Op haar hoofd droeg ze een bloemenboeket. Voor haar tweede look koos ze voor een creatie van Maison Margiela Artisanal door John Galliano met schoenen van Christian Louboutin.

Rihanna
Lees ook:
Rihanna geveld door griep en mist Met Gala

Doja Cat

Wie ook voor twee looks koos, was Doja Cat. De zangeres maakte een opmerkelijke verschijning: ze besloot in niets meer of minder badhanddoek in de spotlights te treden. Op haar hoofd had ze ook een handdoek gewikkeld. Het mocht echter niet baten, want haar handdoek hield haar niet droog. Voor haar tweede look verscheen ze namelijk in een natte t-shirtjurk op de rode loper. Op haar Instagram legt ze uit dat ze voor een 'Wet Gala'-look ging.

Lana del Rey 

Lana del Rey droeg een creatie van Alexander McQueen. Verkleed als een soort Moeder Aarde probeerde de zangeres het thema van het jaar, The Garden of Time, eer aan te doen.  

Ariana Grande

Zangeres Ariana Grande verscheen in een pareljurk van Loewe op het Met Gala.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez wist de show te stelen in haar jurk van Schiaparelli Haute Couture. Ze maakte haar look af met sieraden van Tiffany & Co.

Sarah Jessica Parker

Actrice Sarah Jessica Parker koos voor een jurk van ontwerper Richard Quinn.

Kim Kardashian

En wat is een Met Gala zonder Kim Kardashian? Zoals de jaren hiervoor, wist ze opnieuw met haar look het internet te breken. Ze verscheen in een op maat gemaakte Maison Margiela Couture-jurk met zilveren bloemenversieringen. Online raken de fans echter niet uitgesproken over haar donzige, grijze trui die ze over haar jurk droeg. Ze noemen het zelfs een 'malfunction' van haar outfit. 

Anna Wintour

Naast Ariana Grande droeg ook Anna Wintour, het brein achter het Met Gala, een creatie van Loewe.

Lea Michele

Lea Michele verscheen niet alleen op de rode loper, want de actrice is zwanger. Ze pronkte niet alleen met haar babybuik, maar ook met haar outfit van Rodarte. Hintte ze met haar blauwe jurk op de komst van een jongetje?

Dua Lipa 

Dua Lipa droeg een op maat gemaakte, vampierachtige look van Marc Jacobs. Haar sieraden zijn van het merk Tiffany & Co.

Bad Bunny

Naast de vrouwen waren er ook mannen die met hun outfit wisten te verrassen. Zo verscheen Bad Bunny in een opmerkelijke look op de rode loper. Hij droeg een pak van, daar is-ie weer, het modehuis Maison Margiela Artisanal door John Galliano. Zijn outfit maakte hij af met schoenen van Christian Louboutin en een extravagant hoofddeksel.

Usher

Net als Dua Lipa maakte ook Usher een vampierachtige verschijning. Hij droeg een op maat gemaakte creatie van Alexander McWueen door Seán Mcgirr. 

Meer weten over het Met Gala? Bekijk de onderstaande video.

Nikkie Plessen: 'Eén kaartje voor MET Gala kost 50.000 dollar'

05:04