Arif Keles, een van de bekendste kebabmakers van Berlijn.
Volledig scherm
Arif Keles, een van de bekendste kebabmakers van Berlijn. © ANP

Duitsland in de ban van ‘dönerflatie’: politici pleiten voor ‘kebabcap’ en speciale voedselbonnen

De tijd dat Duitsers massaal aan de bratwurst zaten, is voorbij. Döner kebab is nu dé hit, maar de prijsstijgingen van het gerecht baren de oosterburen zorgen. Ze pleiten nu voor een ‘kebabprijsplafond’ en dat houdt zelfs de politiek bezig.

53 reacties

  • Nick Kamermans

    1 week geleden
    De heren Kebab ondernemers willen gewoon hun zakken vullen -zie fotootje Pommes 3 euro -Salat 5 euro en ja een döner kebab 7-10 euro als je dat niet kan betalen moet je maar gewoon een broodje bratwurst nemen. Zakken de prijzen vanzelf -ik kom al lang en vaak in Duitsland en broodje met currywurst smaakt altijd . Als je in Nederland een döner kebab luxe neemt op treinstation betaal je ook al gauw 8-10 euro dus " ihr Deutschen " nicht meckern.
  • Marco Polderman

    2 weken geleden
    Energie is duurder geworden, vlees is duurder geworden, personeelskosten zijn gestegen. Dat mensen denken dat hun bak onhygiënisch vlees dan net zo goedkoop blijft snap ik niet. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat ‘Links’ vooral de mensen maar weer naar de mond praat en de prijs van dit soort dikmakers voor studenten/leerlingen op net geen €3 wil zetten. Écht links. Ik heb het dan maar niet over de manier waarop de dieren geslacht worden. Geloof en wet zouden gescheiden zijn…
  • Van Rossum

    2 weken geleden
    H.van leening@Komt voor u mooi uit dan de tofu burger.Wij hebben meer slachthaken als inwoner in Nederland.U weet zeker niet hoeveel miljard per jaar er aan export is.Doe mij maar extra saus Ali en sambal hoor.
  • H. van Leening

    2 weken geleden
    Zolang wij hier in het Westen nog halal vlees toestaan kan het mij niet duur genoeg worden. Halal vlees staat voor onnodig dierenleed. Niet dat onze slachterijen beter zijn maar halal is de overtreffende trap van niet meer van deze tijd. Ik kauw nog liever op tofu (niet te eten maar toch) dan dat ik halal vlees eet.
  • jan van Blitterswijk

    2 weken geleden
    Het moge duidelijk zijn dat het huidige conflict tussen de NAVO en Rusland ,uitgevochten in Oekraïne, een oorzakelijk verband houdt met allerhande prijsverhogingen. Dus bij dat broodje donner kebab zal het echt niet blijven, naar het schijnt.
  1. Machtigste man van Georgië heeft een privé-dierentuin en verzamelt als hobby reuzenbomen
    PREMIUM
    Bidzina Ivanishvili

    Machtigste man van Georgië heeft een pri­vé-dierentuin en verzamelt als hobby reuzenbo­men

    Georgië wil graag bij de EU, maar lonkt intussen ook nadrukkelijk naar Rusland. Tegen dat laatste wordt nu massaal gedemonstreerd. De vraag is of het veel zal helpen. Het land wordt bestuurd door een elite die danst op de muziek van één man: Bidzina Ivanishvili, schatrijk geworden in Rusland. Een profiel van een miljardair met opmerkelijke hobby’s, die woont in een futuristische James Bond-villa in de heuvels boven Tbilisi.