Nog vier UvA-betogers van de meer dan 125 gearresteerden vast

Nieuws
Vier pro-Palestijnse betogers die werden gearresteerd in een tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van AT5.
anp
dinsdag 7 mei 2024 om 10:11
Afbeelding
beeld anp

Drie van hen werden in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden voor openbare geweldpleging en de vierde voor belediging. Volgens een woordvoerster van de politie blijven zij ‘nog wel even’ vastzitten.

De woordvoerster zegt dat nog niet is vastgesteld hoeveel mensen er in totaal werden aangehouden, maar dat dit er meer zijn dan het eerder genoemde aantal van 125.

Oorsuizen

Van de circa tien mannen die maandagavond slaags raakten met de betogers in het protestkamp is nog niemand aangehouden, meldt de woordvoerster. Wel heeft deze groep ‘de aandacht’ van de politie. De zegsvrouw kan niet zeggen om wat voor groep het gaat, maar wel dat ze in ieder geval tegen de pro-Palestijnse demonstranten zijn. De politie roept mensen op camerabeelden te delen van de vechtpartij.

Een agent heeft tijdens de ontruiming van het protestkamp oorsuizen opgelopen. Onderzoek moet uitwijzen of het om blijvende gehoorschade gaat, aldus de zegsvrouw.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Verdachte moordaanslag premier Fico handelde mogelijk niet alleen

Slowaakse functionarissen onderzoeken de mogelijkheid dat de verdachte van de moordaanslag op premier Robert Fico misschien niet een 'eenzame wolf' was, zoals eerder werd aangenomen. Dat vertelde minister van Binnenlandse Zaken Matus Sutaj Estok op een persconferentie.

Afbeelding

Waterschap verwacht geen problemen Limburgse beken en rivieren

Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. 'De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal.'

Afbeelding

ByteDance wil vaart achter rechtszaak tegen Amerikaanse ban TikTok

De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance willen vaart maken in hun juridische strijd ter voorkoming van een dreigende ban in de Verenigde Staten.

Afbeelding

Beursweek begint rustig, beleggers kijken uit naar Fed en Nvidia

Beleggers maken zich op voor een rustig begin van de nieuwe beursweek. De Amsterdamse beurs is maandag open, maar veel Nederlandse bedrijven zijn op tweede pinksterdag gesloten. Laadpalenbedrijf Alfen uit Almere komt na de slotbel op maandag met een kwartaalbericht.

Afbeelding

Iraanse staatsmedia: ongeluk met helikopter president Raisi

Een helikopter in het konvooi van de Iraanse president Ebrahim Raisi was zondag betrokken bij 'een ongeval', melden staatsmedia. Het toestel zou een 'harde landing' hebben gemaakt. Het is onduidelijk of de president aan boord was.

Afbeelding

Opnieuw tientallen doden door overstromingen in Afghanistan

Door overstromingen in Afghanistan zijn opnieuw tientallen doden gevallen. In de noordelijke provincie Faryab zijn zeker 66 mensen om het leven gekomen, melden de lokale autoriteiten zondag.