Vladimir Poetin begint dinsdag officieel aan zijn zesde termijn als Russische president.
Volledig scherm
PREMIUM
Vladimir Poetin begint dinsdag officieel aan zijn zesde termijn als Russische president. © ANP

Ruslandken­ners zien Poetin voorlopig niet vertrekken: ‘Maar verlies Krim zou te gevoelige nederlaag zijn’

Vladimir Poetin begint dinsdag officieel aan zijn vijfde termijn als Russische president. Sinds 1999 zit hij al in het Kremlin, maar Ruslandkenners zien hem voorlopig niet vertrekken. ,,De afloop van de oorlog bepaalt hoe hij wordt herinnerd.”

  1. Voorbijganger legt crimineel netwerk in autodiefstal bloot: vier Nederlanders wacht uitlevering aan België

    Voorbijgan­ger legt crimineel netwerk in autodief­stal bloot: vier Nederlan­ders wacht uitleve­ring aan België

    De Toyota’s stonden in België al klaar om verscheept te worden naar Afrika, tot een ‘opmerkzame passant’ de boel niet vertrouwde. Nadat de politie op de zaak dook werd een criminele organisatie in autodiefstallen in België en Nederland opgerold. Het leidde vorige week tot vier arrestaties van Nederlandse twintigers in Den Haag. Het Belgische OM heeft om hun uitlevering gevraagd.
    Den Haag
  2. LIVE Oorlog Midden-Oosten | ‘Meer dan 30 doden na aanval op vluchtelingenkamp’, Gantz dreigt met vertrek uit noodkabinet
    LIVE midden-oosten

    LIVE Oorlog Mid­den-Oos­ten | ‘Meer dan 30 doden na aanval op vluchtelin­gen­kamp’, Gantz dreigt met vertrek uit noodkabi­net

    Bij een Israëlische luchtaanval zijn zondagochtend vroeg twintig mensen omgekomen in het vluchtelingenkamp van Nuseirat, centraal gelegen in de Gazastrook. Dat meldt het Al-Aqsaziekenhuis. En de Israëlische minister Benny Gantz van het noodkabinet wil dat premier Benjamin Netanyahu over drie weken een plan klaar heeft voor het bestuur van Gaza na de oorlog. Zo niet dan dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering. Volgens Volg alle ontwikkelingen over het Midden-Oosten in ons liveblog.
  3. Machtigste man van Georgië heeft een privé-dierentuin en verzamelt als hobby reuzenbomen
    PREMIUM
    Bidzina Ivanishvili

    Machtigste man van Georgië heeft een pri­vé-dierentuin en verzamelt als hobby reuzenbo­men

    Georgië wil graag bij de EU, maar lonkt intussen ook nadrukkelijk naar Rusland. Tegen dat laatste wordt nu massaal gedemonstreerd. De vraag is of het veel zal helpen. Het land wordt bestuurd door een elite die danst op de muziek van één man: Bidzina Ivanishvili, schatrijk geworden in Rusland. Een profiel van een miljardair met opmerkelijke hobby’s, die woont in een futuristische James Bond-villa in de heuvels boven Tbilisi.