Terug naar de krant

Japke-d. denkt mee

Je wekelijkse reddingsboei in turbulente tijden. Japke-d. Bouma, de koningin van de kantoorjungle, geeft advies over het dagelijks leven.

di - 7 mei 2024
Vrouwen zouden meer moeten bluffen

Vrouwen zouden meer moeten bluffen

Leeslijst podcast Japke-d. denkt mee

Iedereen ergert zich aan bluffende mannen die in de vergadering belangrijk zitten te doen, moeilijke woorden gebruiken voor eenvoudige problemen en te vaak onderstrepen hoe goed ze iets gedaan hebben. Vrouwen stellen zich op het werk gemiddeld veel bescheidener op. En bluffen amper. Is het tijd om daarmee op te houden? En als vrouw de verschillen tussen vrouwen en mannen dicht te gaan bluffen? 

Japke-d. is er geen voorstander van. Maar geeft, op veler verzoek, deze aflevering toch een gratis blufcursus. Begin subtiel. Jaag de mensen bijvoorbeeld niet weg met je verkleinwoordjes, veelvuldige sorry’s en al dat getwijfel over jezelf. Als dat werkt, kun je opschalen! Etaleer je talenten en grijp die kansen!

Presentatie:
Japke-d. Bouma en Peter Leijten
Productie, redactie en montage:
Jeanne Geerken
Muziek:
Nozem Audio
Illustratie:
Tijmen Snelderwaard

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in