Aanhouding pro-Palestijnse demonstranten bij protestkamp UvA zou ‘onrechtmatig’ zijn

Met videoDe politie heeft het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) maandagnacht ontruimd. 140 pro-Palestijnse demonstranten werden opgepakt, van wie er vier nog vastzitten.

  1. Voetballers vallen van open wagen bij kampioensfeest, maar kunnen na check in ziekenhuis naar de feestzaal: ‘Schrik zat er goed in’
    Update

    Voetbal­lers vallen van open wagen bij kampioens­feest, maar kunnen na check in ziekenhuis naar de feestzaal: ‘Schrik zat er goed in’

    Bij een kampioensrit van voetbalclub DVV uit Duiven zijn twee mannen gewond geraakt toen ze van de open vrachtwagen vielen. Na een check in het ziekenhuis hebben ze zich weer bij het feestgedruis gevoegd. ,,Het valt gelukkig mee, het zijn kleine verwondingen en de mannen zullen morgen wel spierpijn hebben”, zegt voorzitter van de club Joep Rhebergen zaterdagavond opgelucht.
    Duiven
  2. Jongen (14) overleden door eten van ultraheet chipje, hartstilstand na hoog chilipeper-extract
    one chip challenge

    Jongen (14) overleden door eten van ultraheet chipje, hartstil­stand na hoog chilipeper-ex­tract

    Een 14-jarige Amerikaanse jongen is overleden na het eten van extreem pittige chips. Dat blijkt uit een autopsie op het lichaam, meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press donderdag op basis van medische rapporten. Het nieuws van zijn overlijden kwam eerder al groot in de media, maar nu heeft een onafhankelijk arts de precieze doodsoorzaak vastgesteld. Met deze conclusie hebben de nabestaanden munitie om er een juridische zaak van te maken.
  3. Voorbijganger legt crimineel netwerk in autodiefstal bloot: vier Nederlanders wacht uitlevering aan België

    Voorbijgan­ger legt crimineel netwerk in autodief­stal bloot: vier Nederlan­ders wacht uitleve­ring aan België

    De Toyota’s stonden in België al klaar om verscheept te worden naar Afrika, tot een ‘opmerkzame passant’ de boel niet vertrouwde. Nadat de politie op de zaak dook werd een criminele organisatie in autodiefstallen in België en Nederland opgerold. Het leidde vorige week tot vier arrestaties van Nederlandse twintigers in Den Haag. Het Belgische OM heeft om hun uitlevering gevraagd.
    Den Haag