Terug naar de krant

NRC-journalist Stijn Bronzwaer wint Tegel voor beste interview

Leeslijst Nieuws
Tegel Bronzwaer won De Tegel voor zijn interview met Bunq-topman Ali Niknam. Volgens de jury van de journalistieke prijs sluit het interview naadloos aan „op de huidige tijdgeest”.
Leeslijst

NRC-journalist Stijn Bronzwaer heeft maandag de journalistieke prijs De Tegel gewonnen in de categorie Interview. Hij kreeg de prijs voor zijn interview met Bunq-topman Ali Niknam. In hun rapport schrijft de jury dat het interview met Niknam „naadloos aansluit op de huidige tijdgeest”. Het interview zet aan tot reflectie, vervolgt de jury: „niet alles is zwart-wit in deze maatschappelijke discussie en dat legt dit interview op intrigerende wijze bloot”.

Verder waren er Tegels voor onder meer Trouw, De Volkskrant en onderzoeksplatform Investico. De Tegel voor buitenlandjournalistiek ging naar Michel Driebergen voor zijn reportages uit Oekraïne. De Volkskrant kreeg twee Tegels, een binnen de categorie Eerstelijns Verslaggeving, vanwege de reportages uit Israël van Rob Vreeken. Ook viel het onderzoek naar de werkcultuur van NOS Sport in de prijzen: journalisten Abel Bormans, Maud Effting en Willem Feenstra wonnen De Tegel in de categorie Nieuws.

Gep Leeflang van De Stentor kreeg een Tegel in de categorie Regionaal voor het onderzoek naar het informeren van gemeenteraden achter gesloten deuren. Onderzoeksplatform Investico ontving de prijs in de categorie CBS Data voor hun onderzoek naar ten onrechte geregistreerde grond voor landbouwsubsidie. Ook BNNVARA kreeg een Tegel, voor de documentaire Inside Kalifaat van Sinan Can en Danielle van Lieshout. De Tegel in de categorie onderzoek ging naar regisseur In-Soo Radstake, voor zijn documentaire Indië Verloren.

Lees ook Ali Niknam, topman van onlinebank bunq, eist veel van zijn mensen: ‘Wie hier niet presteert, kan maar beter gaan’
Bunq-topman Ali Niknam

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in