Rentehoop stuwt Wall Street, Boeing omlaag na nieuw onderzoek

Nieuws
De Amerikaanse beursgraadmeters gingen maandag voor de derde handelsdag op rij omhoog. Dat kwam door een groeiend vertrouwen onder beleggers dat de Federal Reserve de rente dit jaar gaat verlagen, wat over het algemeen gunstig is voor de beurskoersen.
anp
maandag 6 mei 2024 om 22:20
Afbeelding
beeld anp

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent in de plus op 38.852,27 punten. De breder samengestelde S&P 500-index steeg 1 procent tot 5180,74 punten en techbeurs Nasdaq klom 1,2 procent tot 16.349,25 punten.

Vrijdag nam de hoop op een renteverlaging door de Amerikaanse centrale bank toe door een zwakker dan verwachte banengroei in de VS in april. Daar profiteerde de aandelenmarkten maandag opnieuw van. Ook kreeg de handel steun van een mededeling van Hamas dat de Palestijnse beweging een voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook van Egyptische en Qatarese bemiddelaars heeft geaccepteerd.

Vliegtuigfabrikant Boeing verloor 0,8 procent. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit kondigde een nieuw veiligheidsonderzoek aan naar de vliegtuigfabrikant. Het onderzoek heeft betrekking op inspecties van de 787 Dreamliner van het bedrijf en of medewerkers mogelijk hebben gesjoemeld met papierwerk. Volgens de toezichthouder gaf Boeing zelf aan dat het mogelijk niet alle vereiste inspecties heeft uitgevoerd als het gaat om hoe de vleugels van de 787 aan het vliegtuig worden bevestigd.

Paramount Global was een opvallende stijger met een ruim 3 procent hogere koers. De exclusieve onderhandelingen die de Hollywoodstudio voerde over een fusie met branchegenoot Skydance hebben geen deal opgeleverd. Voor Paramount is de weg daarmee vrij om andere biedingen te overwegen. Eerder werd al bekend dat Sony Pictures Entertainment samen met investeringsmaatschappij Apollo Global Management een bod heeft gedaan op Paramount.

Apple verloor 0,9 procent. Beleggers reageerden op de bekendmaking dat Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett, een flink aantal aandelen Apple heeft verkocht in het eerste kwartaal. De stap zou kunnen wijzen op een ommekeer in de beleggingskeuzes van Buffett, die al jaren bekendstaat als een groot investeerder in de iPhone-maker. Vrijdag steeg Apple nog 6 procent dankzij een goed ontvangen kwartaalbericht van het techconcern.

Tyson Foods, de grootste Amerikaanse vleesproducent en investeerder in de Brabantse insectenkweker Protix, kreeg een koersverlies voor de kiezen van bijna 6 procent. Dit had te maken met een tegenvallend kwartaalrapport.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Eden Golan zingt beladen songfestivalinzending alsnog in Tel Aviv

De Israëlische zangeres Eden Golan heeft een week na het Eurovisie Songfestival alsnog de beladen originele versie van haar inzending in het openbaar gezongen. Dat deed ze zaterdagavond tijdens een manifestatie in Tel Aviv.

Afbeelding

Lamborghini: nog te vroeg voor volledig elektrische sportauto

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto's te produceren.

Afbeelding

Tientallen doden bij Israëlische aanval op vluchtelingenkamp

Bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het vluchtelingenkamp Nuseirat in centraal Gaza zijn zeker twintig doden gevallen. Dat meldt een ziekenhuis in Gaza zondag.

Afbeelding

Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

Afbeelding

Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly overleden

De spraakmakende Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden.

Afbeelding

Frankrijk voert grote operatie uit in Nieuw-Caledonië

Frankrijk heeft meer dan 600 zwaarbewapende politiemensen ingezet om in Nieuw-Caledonië controle te krijgen over de weg die de hoofdstad Noumea verbindt met het internationale vliegveld.