RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Grote kinderwens

Tranen vloeien in Kopen zonder Kijken om fertiliteitstraject van koppel

Marlou, Ferdos, Bob Sikkes en Alex van Keulen in Kopen zonder Kijken Beeld © RTL

Huisje, boompje, beestje en in het bijzonder een kind verwelkomen is niet vanzelfsprekend. Daar weten Marlou en Ferdos alles van, zo delen ze openhartig in 'Kopen zonder Kijken'. De tranen vloeien als zij hun verhaal vertellen aan Martijn Krabbé (56), Alex van Keulen (55) en Bob Sikkes (58).

"Ons leven staat eigenlijk al 3,5 jaar een beetje stil"

Met het verhaal van Marlou en Ferdos is het een emotioneel seizoensslot van Kopen zonder Kijken. Het koppel is inmiddels ruim twaalf jaar samen, waarvan anderhalf jaar getrouwd en heel erg toe aan een 'grotemensenhuis'. Ze hebben een grote kinderwens, die tot hun verdriet nog niet vervuld is. "Ons leven staat eigenlijk al 3,5 jaar een beetje stil." 

Alex
Lees ook:
Alex van Keulen over jeugd: 'Mijn moeder kon niet voor ons zorgen'

"We zijn inmiddels 3,5 jaar verder en de kamer die de kinderkamer had moeten worden, is nog steeds leeg. Want het gaat gewoon niet altijd zo makkelijk en bij ons helaas ook niet", vertelt Marlou in tranen over het fertiliteitsproject dat ze doorlopen. "De wens is heel groot, de liefde is er en we zijn er ook van overtuigd dat we een liefdevol huis kunnen bieden", vult een eveneens geëmotioneerde Ferdos aan. "Maar het is niet vanzelfsprekend."

Het stel informeert Martijn over de mislukte terugplaatsing in het ICSI-traject eerder die week. "Er zit er nog een in de vriezer, dus die gaan ze dan eerst nog proberen terug te plaatsen en als dat niet lukt dan begin je eigenlijk steeds weer opnieuw. Dus dan moet je weer opnieuw aan de pil en opnieuw prikken." Het verhaal van Marlou en Ferdos laat ook Alex van Keulen niet ongeroerd. Hieronder zie je een fragment waarin Alex breekt als het koppel hun emotionele verhaal deelt.

Alex breekt tijdens gesprek met koppel in Kopen zonder Kijken

01:20
Vreugde
Lees ook:
Vreugde in Kopen zonder Kijken overschaduwd door MS-diagnose: 'Ongelofelijk verdrietig'

Martijn merkt op dat de twee veel steun aan elkaar hebben. "We zeggen ook weleens: 'Ik zou dit met niemand anders willen doen en kunnen doen' en ik denk dat het ons wel echt dichterbij elkaar heeft gebracht", beaamt Marlou. 

Het verhaal raakt in het bijzonder ook makelaar Alex van Keulen. Als hij het stel hoort praten over hun niet vervulde kinderwens, krijgt hij het even te kwaad. "Dat is toch iets waar je niet bij stilstaat als je een kinderwens hebt", zegt hij later voor de camera over dat moment. "Iedereen gaat er maar van uit dat het automatisch gaat en lukt. Het is zo'n diepgewortelde wens bij deze twee jonge mensen. Ik hoop van harte dat het gaat lukken voor ze, maar het raakte me wel, ja."

Het stel houdt hoop en ze kijken uit naar hun Kopen zonder Kijken-avontuur. "Wij worden sowieso gelukkig met elkaar, met of zonder kinderen." 

Martijn
Lees ook:
Martijn en Boy wilden stoppen met deelname aan Kopen zonder Kijken

Marlou en Ferdos dromen van een grote woning in Groningen, maar al snel besluiten Alex en Bob dat ze daar geen huis kunnen vinden dat aansluit op hun budget van 470.000 euro en wensen. En dus belanden ze bij een grote woning in Haren, de tweede keus qua woonplaats. 

Daar is het stel in eerste instantie flink teleurgesteld over, maar na de complete renovatie, gesloopte muren en de magic touch van Roos - die zich dit keer qua kleur flink moest inhouden vanwege het gewenste moodboard van Marlou en Ferdos: beige, beige, beige - zijn ze in extase over het eindresultaat. 

Weten hoe het nu met Marlou en Ferdos gaat? In de video hieronder vertellen ze het je zelf!

Boek
Bekijk ook:
Boek Alex van Keulen kan zijn Kopen zonder Kijken-exit gaan betekenen

Marlou en Ferdos geven een update na KZK-avontuur

05:53

Je kunt alle afleveringen van Kopen zonder Kijken terugkijken bij Videoland.