Jetro Willem maakt zich zorgen na de blamage van Heracles tegen RKC, Spits David Min is blij met zijn hattrick na het duel in Almelo en Excelsior-doelman Stijn van Gassel.
Volledig scherm
Jetro Willem maakt zich zorgen na de blamage van Heracles tegen RKC, Spits David Min is blij met zijn hattrick na het duel in Almelo en Excelsior-doelman Stijn van Gassel. © ANP / Pro Shots / Marcel van Dorst / Pro Shots / Erik Pasman

Nacompetitiestress in eredivisie: dreun voor Excelsior, Heracles vreest Wormuth-scenario na vernedering RKC

De degradanten uit de eredivisie zijn bekend: Vitesse zal door de puntenaftrek (-18) de allerslechtste eredivisionist ooit worden en door het verlies tegen Ajax (1-4) speelt ook FC Volendam na de zomer in de Keuken Kampioen Divisie. Maar wie gaat de nacompetitie in: Excelsior, RKC of toch Heracles? De ploeg uit Waalwijk vernederde de club uit Almelo (0-5), waardoor bij Heracles wordt gevreesd voor het Frank Wormuth-scenario. Excelsior blijft nummer 16 na de nederlaag van maandagavond tegen NEC.

  1. Play-offs KKD | NAC treft FC Emmen, ADO Den Haag wacht fraai affiche tegen Excelsior of RKC

    Play-offs KKD | NAC treft FC Emmen, ADO Den Haag wacht fraai affiche tegen Excelsior of RKC

    De play-offs van de Keuken Kampioen Divisie zijn in volle gang. Alleen de nummer 16 uit de eredivisie is nog niet bekend. Dat is op dit moment Excelsior, maar nummer 15 RKC heeft evenveel punten. RKC speelt zondag in de laatste speelronde uit bij kampioen PSV. Excelsior sluit de competitie af met de Rotterdamse derby bij nummer twee Feyenoord. In de laatste speelronde in de eredivisie beginnen alle wedstrijden om 14.30 uur.
  2. Bas Sibum ondanks mislopen directe promotie met Roda trainer van het jaar in KKD: ‘Dit voelt wel gek’

    Bas Sibum ondanks mislopen directe promotie met Roda trainer van het jaar in KKD: ‘Dit voelt wel gek’

    Bas Sibum heeft dagen achter de rug om snel te vergeten. De trainer greep met Roda JC op wonderlijke wijze naast directe promotie naar de eredivisie. Tot overmaat van ramp begon zijn ploeg maandag aan de play-offs met een pijnlijke 3-1 nederlaag tegen NAC Breda. Toch werd hij woensdag bij het jaarlijkse ‘Kampioensdiner’ uitgeroepen tot beste trainer van het jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Al was dat ook tot zijn eigen verbazing.