RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Waar rook is, is vuur

'Stinkrook' leidt tot vurige ruzie in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Screenshot Mr. Frank Visser Doet Uitspraak / 06-05-2024 Beeld © SBS/Talpa

Mariëlle en Michiel uit Wijchen zijn dol op hun eigen, weelderige achtertuin vol zorgvuldig zelfgekweekte subtropische planten en bomen. Logisch dus dat zij het liefst vakantie vieren in hun eigen tuin. Dat vakantiegevoel ziet het stel echter in rook opgaan, omdat hun buren Els en Hans graag hun roestige tuinhaard aanzetten. Of zoals Mariëlle en Michiel die 'de klotekachel' noemen. Reden tot genoeg vuurwerk in een nieuwe aflevering van 'Mr. Frank Visser Doet Uitspraak'.

"Soms gooi ik er een beetje te veel hout op"

Vol trots laten Mariëlle en Michiel hun tropische tuin zien. Ze kunnen dus niet genieten van hun tuin, vanwege het veelvuldige stoken bij de buren thuis. "Alles staat hier onder de blauwe rook. Het enige dat we dat kunnen doen is naar binnen rennen. Vanwege de stank", legt Mariëlle uit. Ook de muziek die de buren hard zetten, is een grote stoorzender voor het stel. Ook zou de buurman op de auto van Mariëlle en Michiel spugen. Tot overmaat van ramp zouden ook doodsbedreigingen zijn gestuurd. 

"De buren moeten kappen met dit gedrag", zegt Mariëlle resoluut. Ze wil dat de buren een contactverbod wordt opgelegd. "En stoppen met dat kacheltje, stoppen met die treiterijen."

Werkbus
lees ook:
Werkbus drijft buurvrouw tot waanzin in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Els en Hans vinden op hun buurt dat Mariëlle en Michiel 'twee idioten' zijn. "Ze zeiken om niks", sneert Els. Ook het stoken met de kachel valt volgens Hans wel mee, want ze zouden die maar twee of drie keer per jaar aansteken. "Soms gooi ik er een beetje te veel hout op", zegt zij. "Dan gaat het roken."

Mariëlle doet dan uit de doeken dat haar buren zeggen dat zij hun kinderen psychisch mishandelt. En dat werkt als een rode lap op een stier. "Ze hebben VeiligThuis gebeld", zegt ze. Het maakt Mariëlle woedend. Hans zegt echter zeker te weten dat het niet pluis is bij Mariëlle en Michiel thuis. "Ik ben zelf ook psychisch mishandeld. Ik herken dingen", zegt hij vastberaden. Els en Hans hebben als tegeneis dat ze hun kachel mogen blijven gebruiken. "En dat wij met rust gelaten worden", zeggen ze.

Boze
lees ook:
Boze Renate belt kinderbescherming: Mark en Linda woest in Mr. Frank Visser

Mr. Frank Visser is dit keer niet aanwezig is om de burenruzie op te lossen, maar zijn invaller Bart Beuving doet dat. Hoe we het ook wenden of keren, ook tijdens de hoorzitting lopen de emoties tussen beide stellen hoog op. De verwijten vliegen over en weer.

Uiteindelijk is het ook Mr. Beuving die uitspraak doet. Hij oordeelt dat Els en Hans maar tien keer per jaar mogen stoken en na 22.00 uur geen muziek mogen draaien buiten. Ook krijgen de buren een contactverbod opgesteld. Ze mogen niet meer met elkaar praten, niet meer over elkaar posten op social media. "Vanaf vandaag bent u lucht voor elkaar", oordeelt Mr. Beuving.

Een nieuwe aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak zie je iedere maandagavond om 20.30 uur bij SBS6. Aflevering gemist? Terugkijken kan hier.