Israël voert zware bombardementen uit boven Rafah

Nieuws
Israël voert op maandagavond zware bombardementen uit boven Rafah, meldt een lokale journalist van AFP. Volgens de journalist vielen dertig minuten lang onafgebroken bommen op de stad in het zuiden van Gaza.
anp
maandag 6 mei 2024 om 21:22
Afbeelding
beeld anp

Ook heeft Israël een oproep herhaald aan inwoners van Rafah om de stad te verlaten, omdat het naar eigen zeggen een grondoperatie voorbereidt. ‘We roepen de bewoners vanavond op om te evacueren’, zei de woordvoerder van het leger, Daniel Hagari. Hij zei ook dat Israëlische vliegtuigen maandag al vijftig terreurdoelen hadden geraakt in de buurt van Rafah.

De timing is opvallend omdat eerder op de avond Hamas akkoord is gegaan met een voorstel voor een staakt-het-vuren. Dat werd mede onderhandeld door Egypte en Qatar. Israël heeft nog niet op dat voorstel gereageerd, al zei een woordvoerder van het leger in een eerste reactie dat Israël ‘elk voorstel serieus bekijkt’ en dat alle mogelijkheden worden onderzocht om de gijzelaars vrij te krijgen.

Volgens overheidsvertegenwoordigers in de Israëlische media kan Israël niet akkoord gaan met het voorstel, omdat sommige elementen afgezwakt zijn, en andere te verregaand.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.