RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Europapas op de plaats

Joost Klein kukelt met Europapa uit top 5 bij bookmakers

Joost Klein Beeld © ANP

De populariteit van Joost Klein (26) blijft dalen bij de bookmakers sinds zijn eerste repetitie in het Zweedse Malmö. De Nederlandse artiest piekte op de derde plek, maar is maandagavond iets voor 21.00 uur uit de top 5 gekukeld.

Joost en zijn internethit 'Europapa' zijn inmiddels ingehaald door Ierland, dat op de vijfde plek staat. Andere landen die boven de Nederlandse inzending zijn Oekraïne, Italië, Zwitserland en Kroatië. Op 25 april had Joost een winkans van 15 procent. Inmiddels is dat gedaald naar 6 procent.

Sommige songfestivalkenners noemen de opvallende 'blauwe vogel' die tijdens Joosts optreden op het podium staat als reden voor de daling in populariteit. Zou het zo zijn dat daardoor de winkansen van Joost vervlogen zijn?

Spotifystreams
lees ook:
Spotifystreams wijzen naar Joost Klein als winnaar songfestival

Waar de bookmakers het vertrouwen in de Nederlandse inzending dus langzaam aan lijken te verliezen, zingt muziekstreamingdienst Spotify maandag op een heel ander toontje. Het aantal streams van alle songfestival-inzendingen dit jaar is namelijk verreweg het hoogst bij Nederland. Ook op TikTok en YouTube worden video's met Joost met afstand het best bekeken.

Ondertussen heeft Joost de hele tijd groot vertrouwen in zijn songfestival-act. Tegenover RTL Boulevard vertelde hij eerder dat zoiets als zijn act 'nog nooit eerder gedaan' is. Meer daarover zie je in de video hieronder.

Joost Klein over songfestival-act: 'Nog nooit eerder gedaan'

06:56

Donderdag treedt Joost namens Nederland op in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Hij is als laatste aan de beurt. Naar verwachting haalt hij de finale op zaterdagavond ruimschoots.