Nieuwssite: ontslagronde Tesla bij software- en engineeringteams

Nieuws
Tesla heeft maandag een nieuwe ontslagronde doorgevoerd. Deze keer zijn medewerkers van de software-, service- en engineeringafdelingen getroffen, meldt de Amerikaanse nieuwssite Electrek die doorgaans goed ingevoerd is over de producent van elektrische auto’s.
anp
maandag 6 mei 2024 om 18:54
Afbeelding
beeld anp

De site baseert zich op betrokken bronnen. Hoeveel mensen hun baan verliezen, is nog niet duidelijk.

Vorige week werd bekend dat topman Elon Musk bijna de hele Supercharger-laadpalendivisie van zijn autoconcern opheft. Hierdoor verliezen ongeveer vijfhonderd medewerkers hun baan. Ook Supercharger-directeur Rebecca Tinucci moet vertrekken. Toen werd ook bekend dat de directeur personeelszaken Allie Arebalo is opgestapt. Zij voegde zich daarmee bij een aantal andere belangrijke managers die onlangs zijn vertrokken. Arebalo rapporteerde rechtstreeks aan Musk.

Eerder maakte Musk bekend dat hij wereldwijd meer dan 10 procent van de banen gaat schrappen. Bij de producent van elektrische auto’s werken ongeveer 140.000 mensen. Het bedrijf besloot een stevige reorganisatie te gaan doorvoeren, omdat Tesla last heeft van tegenvallende verkopen en toegenomen concurrentie, vooral uit China. Mede hierdoor beleefde de automaker het afgelopen kwartaal zijn slechtste kwartaal in jaren.

Vorige maand meldde het bedrijf meer dan 6000 banen te schrappen in Texas en Californië en vierhonderd in de buurt van Berlijn, waar Tesla’s enige fabriek in Europa staat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Congolees leger zegt staatsgreep te hebben verijdeld

In de Democratische Republiek Congo heeft het regeringsleger in de nacht van zaterdag op zondag een staatsgreep verijdeld, meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatsomroep. Er werden verschillende arrestaties verricht.

Afbeelding

Remkes vindt dat Plasterk geen premier moet worden

VVD-prominent en oud-informateur Johan Remkes vindt dat Ronald Plasterk geen premier moet worden. Zaterdag publiceerde NRC wederom over mogelijke misstanden rondom een patentaanvraag door Plasterk voor kankervaccins, die hem financieel en juridisch in problemen kunnen brengen.

Afbeelding

Krant: Sony alleen geïnteresseerd in bezittingen Paramount

De filmtak van Sony en investeerder Apollo hebben geheimhoudingsovereenkomsten ondertekend die hen in staat stellen de boeken van Paramount te bekijken voorafgaand aan een mogelijk bod op bezittingen van de filmstudio.

Afbeelding

Brussels Airlines maakt formeel bezwaar tegen vergunning Zaventem

Brussels Airlines maakt formeel bezwaar tegen de nieuwe omgevingsvergunning voor Brussels Airport, ook wel bekend als Zaventem, omdat Europese regels bij de totstandkoming ervan niet zouden zijn gerespecteerd.

Afbeelding

Eden Golan zingt beladen songfestivalinzending alsnog in Tel Aviv

De Israëlische zangeres Eden Golan heeft een week na het Eurovisie Songfestival alsnog de beladen originele versie van haar inzending in het openbaar gezongen. Dat deed ze zaterdagavond tijdens een manifestatie in Tel Aviv.

Afbeelding

Lamborghini: nog te vroeg voor volledig elektrische sportauto

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto's te produceren.