Auto-expert Niek Schenk
Volledig scherm
Auto-expert Niek Schenk © Joost Hoving / Ampnet

Autobestuurder raakt bewusteloos: hoe breng je de auto dan veilig tot stilstand?

auto-expertEen autobestuurder kan plotseling bewusteloos raken door een hartaanval of hersenbloeding. Mevrouw J.J. Brouwer vraagt zich af hoe de bijrijder dan bijvoorbeeld de cruisecontrol kan uitschakelen en de auto veilig tot stilstand kan brengen? Onze auto-expert Niek Schenk geeft antwoord.

12 reacties

  • Andre Janssen

    2 weken geleden
    @ Eric Gerber, mijn Mazda 2 Hybrid (Toyota yaris) heeft toch echt een "B" stand hoor een mijn vorige "gewone" Mazda 2 had hem ook.
  • J.C. Kattestaart

    2 weken geleden
    Dit is eindelijk een vraag ..waarom..daar heb ik ook geen antwoord op ondanks alle beveiligings bestanddelen.Gemaakt en toegepast door wetten en door fanriekanten.
  • Ronald van den Bosch

    2 weken geleden
    Knop van de parkeerrem omhoog trekken of bij sommige auto’s op de rode noodknop (plafondconsole) drukken. Klaar is Klara Beste tip: lees de handleiding van de auto eens, daar is hij voor.
  • J. Klinge

    2 weken geleden
    Van Bergen, u heeft volgens mij een heel fantasierijk brein. Automaat in B of 2 of 1 stand zetten helpt wel, maar berg af is dat geen garrantie. Een handrem op een oudere auto heeft ook niet de kracht om de auto tot stilstand te brengen wanneer bergaf of snel rijd. Wanneer u dubbele bediening zoals een leswagen heeft, hiermee word het een stuk veiliger. Dit word dan ook gedaan bij mensen met verschillende aandoeningen om ze in ieder geval de vrijheid te geven een auto te besturen.
  • ben bontjer

    2 weken geleden
    @Marco Van der Meer Dat is juist, ik heb zo'n auto, Nou nog een vriendin scoren...
  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”