PSV-selectie met platte kar vertrokken voor toer door Eindhoven

Nieuws
De spelers van landskampioen PSV zijn iets na 17.00 uur vertrokken bij het Philips Stadion voor een rondrit met de platte kar door Eindhoven. Eindpunt is het Stadhuisplein waar de staf en selectie op het bordes van het stadhuis worden gehuldigd. Vlak voordat de spelers vertrokken, liepen ze met de kampioensschaal een ereronde door het stadion.
anp
maandag 6 mei 2024 om 17:30 aangepast 18:14
Afbeelding
beeld anp

De tocht door de stad duurt ongeveer twee uur. De start was op de Frederiklaan en de ploeg rijdt vervolgens via de St. Antoniusstraat, Willemstraat, Vonderweg, Mathildelaan, het 18 Septemberplein, Vestdijk, Hertogstraat, PC Hooftlaan en Wal naar het stadhuis. Daar worden de spelers rond 19.00 uur verwacht. Het aangrenzende Stadhuisplein is helemaal vol, daar is plek voor 19.500 fans.

Langs de route worden de spelers toegejuicht door vele duizenden supporters. Zij roepen 'kampioenen' en 'boeren' en zwaaien uitbundig met vlaggen en kartonnen kampioensschalen. Veel mensen lopen met de kar mee. Onder het publiek zijn ook veel kinderen die een glimp proberen op te vangen van de voetballers. Een woordvoerder van de gemeente schat het aantal aanwezige supporters op "om en nabij de 100.000".

Vooral langs het deel van de route bij het stadion werden veel rode fakkels en vuurwerk afgestoken waardoor de kar even niet verder kon rijden. Voor- en achteraan de stoet rijdt politie en in de lucht cirkelt een politiehelikopter.

De tocht en huldiging zijn ook op het 18 Septemberplein en de Markt te volgen op grote schermen. Om de drukte zijn er ook schermen op het Catharinaplein en de Oude Stadsgracht neergezet.

Rond 15.00 uur barstte het feest al los in de stad. Op verschillende pleinen werd muziek gedraaid en een biertje gedronken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

Afbeelding

Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman.

Afbeelding

Advocaat doet aangifte tegen Plasterk om valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC.

Afbeelding

7 gewonden na val uit open bus in Drentse Borger

Zeven personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze uit een open bus vielen in het Drentse Borger. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub die een kampioenschap vierden met een rondrit.

Afbeelding

Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

Afbeelding

Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw.