Direct naar artikelinhoud
Nu Kenneth Taylor vooruit kan voetballen, geeft hij meer assists en gaat hij scoren
Spaan geeft punten

Nu Kenneth Taylor vooruit kan voetballen, geeft hij meer assists en gaat hij scoren

Een 8+ voor Kenneth Taylor

Het eerste doelpunt van Taylor was technisch prachtig. Met links stuurde hij de bal naar de bovenhoek van het Volendammer doel. Nu Ajax speelt met een ‘dubbele zes’ en Taylor vooruit kan voetballen, geeft hij meer assists en gaat hij scoren. Volgens mij hebben zijn positie en basisplaatsen in het team van Jong Oranje flink bijgedragen aan een groeiend zelfvertrouwen.

Bij Ajax zakte op een zeker moment iedereen door het ijs, bij Jong Oranje kregen de internationals, ook door gesprekken met Lee-Roy Echteld, het vertrouwen en de tactische kadrering die bij de club achterwege bleven. Niet alleen Taylor, maar ook jongens als Van Bommel en Rensch hadden baat bij deze relatieve luwte. Het maakte de weigering van Gravenberch om zich bij Reiziger te melden des te onverstandiger. Vorige week speelde hij tegen West Ham voor het eerst op Premier Leagueniveau.

Kenneth TaylorBeeld BART STOUTJESDIJK/ANP

Sportjournalist Henk Spaan recenseert voor Het Parool dagelijks spelers, coaches en andere personen in de sportwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl

Luister onze Ajaxpodcast Branie

Video wordt geladen...