RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

PSG-coach Enrique heeft geen haast in CL-duel met Dortmund

PARIJS (ANP/AFP) - Trainer Luis Enrique van Paris Saint-Germain zal zijn spelers niet aansporen om twee keer te scoren tijdens de return tegen Borussia Dortmund in de halve finale van de Champions League. De Franse ploeg verloor het eerste duel met 1-0 in Duitsland, maar de Spaanse coach heeft met het oog op een eventuele verlenging en strafschoppen geen haast. "Het doel is niet om voor twee treffers te gaan, maar om door te gaan", zei Enrique een dag voor het duel in Parijs.

"Je kunt het je niet veroorloven om te denken dat je met twee doelpunten verschil moet winnen", verklaarde de trainer tijdens een persconferentie. "We moeten eerst één doelpunt maken. Ook al doen we dat in de 89e minuut, dan gaan we verlengen. We hoeven niet meteen te scoren, we willen gewoon de wedstrijd winnen."

Enrique was nog niet vergeten dat PSG in de kwartfinales tegen Barcelona een nederlaag in eigen stadion (2-3) wegpoetste met een ruime zege in Spanje (1-4). "Het maakt niet uit of we een treffer tegen krijgen, dat gebeurde ook tegen Barcelona. We moeten gewoon kalm blijven", aldus de coach.

De kampioen van Frankrijk kon zich in alle rust voorbereiden op de wedstrijd tegen Dortmund, aangezien PSG dit weekend geen wedstrijd op het programma had. Als het toch fout zou aflopen tegen de nummer 5 van Duitsland, hoeft dat niet het einde van de wereld te betekenen, wist Enrique.

"Het leven gaat dan door en als de zon schijnt in Parijs, dan is dat altijd fantastisch. We zijn dan misschien zwaar teleurgesteld, maar we kunnen ook trots zijn en we zullen tegen elkaar zeggen dat we volgend jaar weer gaan proberen om de finale te bereiken", aldus de Spanjaard.

Bron: ANP