RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Overstromingen

Koningspaar leeft mee met getroffenen noodweer Curaçao: noemt in het bijzonder natuurpark Jandino

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (52) leven mee met alle mensen die getroffen zijn door noodweer op Curaçao. Dat laat het koningspaar weten via een statement op social media. Willem-Alexander en Máxima noemen daarbij in het bijzonder het verwoeste natuurpark Hofi Mango, van Jandino Asporaat (43).

"We hopen dat herstel van dit unieke gebied op den duur mogelijk zal zijn"

'Noodweer in het westelijk deel van Curaçao heeft grote schade veroorzaakt', beginnen Willem-Alexander en Máxima hun bericht. 'Wij leven met alle getroffenen mee. Helaas is ook het prachtige natuurpark Hofi Mango verwoest, waar wij vorig jaar nog te gast waren. Wij delen de pijn van de initiatiefnemers, die hier zoveel liefde in hebben gestopt. We hopen dat herstel van dit unieke gebied op den duur mogelijk zal zijn', besluit het koningspaar hun bericht. 

Willem-Alexander en Máxima waren in 2023 op Curaçao voor een officieel bezoek. Daarbij was ook hun oudste dochter, prinses Amalia, aanwezig. Voor haar was het de eerste reis naar het eiland.

Jandino
lees ook:
Jandino Asporaat aangekomen bij vernield park op Curaçao: 'Zo erg'

Curaçao werd afgelopen weekend getroffen door overstromingen die ontstonden door hevig noodweer. Daarbij braken enkele dammen door, waardoor een grote watermassa over het eiland stroomde.

Het natuurpark van Jandino is daarbij dus ook getroffen. Hij is direct naar het eiland afgereisd. "Alles is gewoon weggevaagd", laat hij weten. "Het is zo erg. Het is gewoon helemaal weg."

Natuurpark
lees ook:
Natuurpark Jandino op Curaçao getroffen door noodweer