Marianne van der Steen en Dennis van Hoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Marianne van der Steen en Dennis van Hoek. © Koen Verheijden

Marianne werkt niet, maar doet op hoog niveau aan ijsklimmen: ‘Soms moeten we naar de voedselbank’

Geld & GelukMarianne heeft geen baan omdat ze veel tijd besteedt aan ijsklimmen, dus zorgt zij met Dennis dat ze weinig kwijt zijn aan woonlasten, vertellen ze in de Mezza-rubriek Geld & Geluk.

  1. ING stopt als laatste grote bank met langdurig rood staan: ‘Mensen beseffen niet dat je een lening aangaat’
    PREMIUM

    ING stopt als laatste grote bank met langdurig rood staan: ‘Mensen beseffen niet dat je een lening aangaat’

    Je hebt een nieuwe wasmachine nodig, maar het is het einde van de maand en je zit krap bij kas. Dan duik je toch even in de min? Als laatste van de vier grootste banken kun je sinds deze week ook bij ING niet meer voor lange tijd achter elkaar rood staan. Dit omdat een negatief saldo grote gevolgen kan hebben. Max Pijnenburg van het Nibud en financieel adviseur Oscar Noorlag leggen uit wat de gevaren zijn. Ook lees je alles over de regels die banken hanteren.
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”