RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Huldiging Bayer Leverkusen na historisch seizoen op 26 mei

LEVERKUSEN (ANP/DPA) - Bayer Leverkusen wordt op 26 mei gehuldigd voor het nu al historische seizoen, waarin het voor het eerst het kampioenschap van Duitsland veroverde. Een dag voor het feest speelt het elftal van succescoach Xabi Alonso nog de Duitse bekerfinale, terwijl de ploeg ook een goede kans maakt de eindstrijd van de Europa League op 22 mei te bereiken.

Onder het motto 'Coming Home' wil Leverkusen de prestaties met de fans vieren. Een dag na de bekerfinale tegen 1. FC Kaiserslautern, dat op het tweede niveau uitkomt, keert de selectie terug in Leverkusen. De spelers rijden met open voertuigen van het vliegveld naar het stadion van de club, waar de huldiging plaatsvindt.

Leverkusen speelt donderdag de return in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma. De formatie van Alonso won het eerste duel in Rome met 2-0.

Leverkusen is nog altijd ongeslagen dit seizoen. De teller staat inmiddels op 48 officiële wedstrijden in de Bundesliga, beker en Europa League. Bij Leverkusen is Oranje-international Jeremie Frimpong een vaste waarde.

Bron: ANP