RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Echte Gooische Moeders

Pauline Wingelaar speurt met metaaldetector naar zilveren vorkje in prullenbak

Pauline Wingelaar in Echte Gooische Moeders Beeld © Videoland

Het nieuwe seizoen van 'Echte Gooische Moeders' is weer begonnen. En hoe? Pauline Wingelaar (38) speurt met een metaaldetector haar hele, vuile prullenbak af naar een zilveren vorkje. En dat levert hilarische beelden op.

"Beter te duur, dan niet te koop"

Wanneer Pauline ontdekt dat ze een zilveren vorkje mist, is het hek van de dam. "Zou ik die weggegooid hebben?" vraagt ze zich hardop af. Haar liefje Harmen weet van niks. "Ik heb er maar eentje gezien", vertelt hij. Al snel zoekt Pauline de schuld bij zichzelf. Ze vermoedt dat ze hem tijdens het afruimen in de prullenbak heeft gemieterd. 

Pauline Wingelaar speurt met metaaldetector naar zilveren vorkje in prullenbak

01:41
Bo
Lees ook:
Bo Wilkes geeft voorproefje van nieuw seizoen Echte Gooische Moeders

Om het zekere voor het onzekere te nemen, pakt ze haar metaaldetector erbij. "Zou die het doen?" vraagt ze. Harmen trekt z'n handen van dit bizarre plan af. "Ik ga in ieder geval niet wroeten in die dingen", zegt hij vol walging. Maar Pauline wil haar vorkje terug. Ze hoort haar metaaldetector werkelijk waar tekeer gaan wanneer ze ermee rondom de prullenbak slingert. "Hij zit er echt in", zegt ze hoopvol.

Vervolgens gooit ze de inhoud van de prullenbak in de keuken. "Had ik op zich buiten kunnen doen", blikt ze achteraf terug. Met handschoenen aan wroet ze tussen de weggegooide etenswaren. "Dit is echt zo ranzig. Boterhammen die niet op zijn gegaan...", zegt ze. Hoewel in het Gooi netjes het afval wordt gescheiden, doet het gezin van Pauline daar niet aan mee. "Ik kon zien dat ik de enige in de familie ben die dat doet."

Echte
Lees ook:
Echte Gooische Moeder Leslie openhartig: 'Ik slik antidepressiva'

Dan komt Pauline tot een vervelende ontdekking. "Verdomme, hij (de metaaldetector, red.) doet het ook bij aluminium." Het blijkt een zoektocht naar een speld in een hooiberg. "Ik kom heel veel metaal tegen, maar niet mijn zilveren vorkje." Pauline moet de zoektocht naar haar vermiste vork staken. "Dit is geen doen. Kut, ja. Vorkje kwijt. Opie zou zeggen: 'Beter te duur, dan niet te koop.' Dus we gaan maar een nieuwe kopen dan." 

Bekijk Echte Gooische Moeders elke maandag bij Videoland.