Joost Klein met Appie Mussa en Stuntkabouter (Martijn van Eijzeren) op de turquoise loper voor de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival 2024.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Klein met Appie Mussa en Stuntkabouter (Martijn van Eijzeren) op de turquoise loper voor de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival 2024. © via Reuters

Joost Klein is volgens kenners topmarketeer: ‘Kan me niet voorstellen dat hij dit intuïtief heeft bedacht’

Al ver voordat Europapa er was, lanceerde Joost Klein (26) zijn songfestivalcampagne. Deze maand een jaar geleden begon hij op sociale media een Eurovisie-offensief dat hem tot in Malmö bracht. Marketingexperts likken hun vingers erbij af. ,,Het is bijna ongelooflijk hoe snel dit merk succesvol is gelanceerd.”

15 reacties

  • van Ingen

    2 weken geleden
    Het liedje is superleuk! wat jammer dat die stomme blauwe vogel erbij is gehaald! weg ermee!
  • A. Van Iersel

    2 weken geleden
    Songfestival? Ik kijk en luister al jaren niet meer naar dit exhibitionisme met een politieke lading. Heeft niks meer met liedjes te maken.
  • Astrid Beek

    2 weken geleden
    Alleen jammer voor hem dat hij het effect van de blauwe vogel schromelijk heeft onderschat. Dat had hij langzaam moeten introduceren bij z'n interviews en niet plompverloren het toneel mee op moeten gaan. Nu begrijpt duidelijk niemand wat dat rare ding daar doet, anders was hij bij de bookmakers niet zo in een vrije val geraakt. Een uitleg vantevoren (gehandicapte kinderen) had hem alleen maar extra sympathie opgeleverd.
  • Kristin Groenenboom

    2 weken geleden
    Alles komt aan op de televoters! Hoe waarderen zij dit spektakel stuk. Muzikaal goed in elkaar(!), kunnen ze het ook waarderen? Let op! Wel als enige van allen(!) niet een “slow down” na 2 refreinen en erna weer op volle kracht maar juist andersom!! Na de refreinen een enorme “boost”. En erna stilletjes. Heel anders dan anderen…. Benieuwd hoe dit gaat vallen bij jury ook! Is eigenlijk ongekend.
  • R van Hees

    2 weken geleden
    Deze Joost weet exact wat een Songfestival nodig heeft. Een buiten de blauwe lijntjes kleurende artiest en dito muziek. Het nummer heeft alles in zich om heel hoog te eindigen. Aan Joost zal het niet liggen.
  1. Plannen hoger btw-tarief voor kaartjes poppodia en festivals zijn ‘rampzalig’: ‘Dit is een keiharde afrekening’

    Plannen hoger btw-ta­rief voor kaartjes poppodia en festivals zijn ‘rampzalig’: ‘Dit is een keiharde afrekening’

    De plannen om het huidige lage btw-tarief voor culturele goederen en diensten te vervangen door een hoog btw-tarief zijn ‘ronduit rampzalig’. Concertkaartjes en festivaltickets zouden daardoor fors duurder worden, schetst de Vereniging van Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). Volgens directeur Berend Schans moet er in Den Haag nog een keer goed nagedacht worden over deze beslissing. ,,Dit is een keiharde afrekening.’’